Lukk søk

Lavere divisjoner

January 4, 2024

Mister spillere, trenere og ledere: - Alarmerende

- Verre enn verst, sa Brumunddals sportslige leder John Arne Holmlund om serieoppsettet for en måned siden - nå er både han og trenerteamet borte.

Foto: norskfotball.com

Det har skjedd mye på Sveum den siste måneden. Klubben gikk knallhardt ut mot serieoppsettet i desember og omtalte dette som «grusomt».

Med Fløya, Bodø/Glimt 2, Harstad, Innstranda, Mjølner, Skjervøy og Ulfstind på menyen i 2024, ytret spillerne et ønske om proffkontrakter og økt kompensasjon for å være med videre, men dette sa styret nei til.

En av grunnene var nettopp økte reiseutgifter.

Forsvinner

Sentrale Mikkel Gran Frankmo har allerede signert for Elverum, trener Jarl-André Storbæk fortsetter ikke og nå skriver Ringsaker Blad at også assistent Tore Fossum og sportslig leder Holmlund forsvinner.

- Uten tiltak og en konkret plan, så er det nok kort vei til 4. divisjon, sier Holmlund til Ringsaker Blad.

- Det er alarmerende når nærmest en hel spillertropp blir borte.

Det har ulmet på Sveum siden serieoppsettet kom for en måned siden.

- Jeg lurer på om fotballforbundet ønsker at store breddeklubber, som ikke betaler lønn til spillerne, skal være på dette nivået, uttalte daværende sportslig leder John Arne Holmlund til Brumunddals hjemmeside.

To lokaloppgjør

Nå frykter Sveum-miljøet at A-laget kollapser. I tillegg til Frankmo har Preben Finstad-Hemma signert for Lillehammer i 4. divisjon. Også andre spillere har signalisert at de kan være på vei bort.

- Jeg frykter konsekvensene. Dette var verre enn verst. Brumunddal og Elverum skrev brev til fotballforbundet og advarte mot de lange reisene vi har hatt. I løpet av de siste sju sesongene og vi sittet timesvis på buss og fly. Nå havner vi en serie som er enda verre, sa Holmlund i desember.

Brumunddal får spille lokaloppgjør mot Elverum og HamKam 2 kommende sesong, og møter ellers Hønefoss, Kongsvinger 2, Fredrikstad 2 og Sprint-Jeløy i tillegg til motstanderne fra nord.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form