Lukk søk

Eliteserien

September 1, 2022

«Mini-Messi» trener med VIF: - Blir ikke så mye bedre enn det

VALLE (norskfotball.com) Han har vært omtalt som «Mini-Messi» i Danmark og skal ha vært aktuell for Barcelona og Real Madrid. Nå er Ali Almosawe på besøk hos Vålerenga.

Foto: norskfotball.com

Den 20 år gamle kantspilleren har vært innom FC Nordsjælland, Linz og sist FC København der kontrakten gikk ut forrige måned.

Etter et prøvespill i Aalborg, der Almosawe uttalte til lokalpressen at han håpet på en overgang, er den danske unggutten nå på plass i Oslo for å vise seg frem hos Vålerenga.

- Han har ikke seniorerfaring, men U19-laget til FCK, der han har spilt, er utrolig bra. Det er som et godt Obos-lag. Han var i FCK i alderen 18 til 20 på en toårskontrakt. Spisskompetansen hans er helt klart én mot en. Og hurtighet, sier VIF-speider Fredrik Wisur Hansen til Dagsavisen.

- Han er egentlig som skapt for 4-3-3. Helt perfekt. Som høyrekant som går innover. Det blir ikke så mye bedre enn det. Så får vi se da, hva det blir til.

Spurte Solbakken

Almosawe fikk et hett møte med Vålerenga og den norske hovedstaden onsdag. I nærmere 25 grader trente Oslo-laget på Intility Arena uten flere av ungguttene som mandag tok en sterk 4-1-seier borte mot Asker i 2. divisjon.

- Jeg har snakket med Ståle Solbakken om ham, så jeg vet at han har vært et av de største talentene i dansk fotball. Så fikk han en alvorlig skade tidligere i karrieren. Så spørsmålet er om han kan komme tilbake etter det, sier trener Dag-Eilev Fagermo til Dagsavisen.

Kantspilleren signerte for FCK i januar 2019 og ble da omtalt som «Mini-Messi» i den danske avisen Ekstra Bladet. Også Brøndby og FC Midtjylland skal da ha vært interesserte i Almosawe som pådro seg et benbrudd under oppholdet i østerrikske Linz.

Da spilleren var 15 år gammel hadde han allerede sikret seg en sponsoravtale med Nike. Samtidig uttalte faren Basal til danske BT at PSG, Chelsea, Bayern München, Real Madrid, Barcelona og Manchester United alle ønsket seg Almosawe.

Oppdaget tidlig

Danske media var tidlig ute med å omtale Ali Almosawe som et helt spesielt talent og vidunderbarn. Han var også sentral i DR-dokumentaren «Talentet - hele familiens kamp» der man får se både foreldre og søsken engasjere seg i 20-åringens karriere.

Et benbrudd kort tid før 16-årsdagen bremset utviklingen og den daværende B93-spilleren måtte også gjennom en operasjon nummer to etter skaden.

- Nesten alle europeiske storklubber er interesserte. Men drømmen hans er selvfølgelig å spille for Barcelona en dag. Det har vi aldri lagt skjul på, sa søsteren Sabrina Almosawe til BT i 2017.

Nå er den dansken på plass i Oslo der han skal vise seg frem for Dag-Eiliv Fagermo og Vålerenga de neste dagene. Oslo-laget står med fem strake seirer og kan sette klubbrekord med tre poeng mot HamKam på Briskeby søndag.

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form