Lukk søk

Kvinnefotball

September 1, 2022

Millionsatsing for å bli en topp 6-liga: - Et viktig tiltak

Norges Fotballforbund og Toppfotball Kvinner samarbeider for å styrke toppfotballsatsingen der et av målene er å øke kvaliteten på Toppserien.

Foto: Digitalsport

At Toppserien skal bli en topp 6-liga i 2028, er et av målene i den nye satsingen. For å komme dit tar man nå følgende grep, ifølge NFFs hjemmeside:

* Stor satsing på ansettelse av sportssjefer i Toppserien
* Finansiering av toppspillerutviklere i toppklubbene
* Ansettelse av utviklingssjefer i 12 toppklubber
* Treningsleir for alle toppserieklubber i månedsskiftet februar/mars
* Ny ligastruktur

- Topp 6 er et veldig viktig målepunkt, og det er en grunn til at vi har satt det målet. Det er viktig også for landslagene våre, sier elitedirektør i NFF, Lise Klaveness.

Millionsatsing

I samarbeidet mellom Norges Fotballforbund og Toppfotball Kvinner settes det av fire millioner der den største del av potten går til Rosenborg og nyopprettede SK Brann Kvinner.

De to klubbene skal sammen med LSK Kvinner skal i februar delta i en felles treningsleir i Marbella sammen med Hammarby, Häcken, Eskilstuna og Kristianstad fra svenske Damallsvenskan.

- Vi ønsker å legge skikkelig til rette for at våre landslag kan prestere og at klubbene kan henge med i Champions League. Vårt langsiktige mål sammen med Toppfotball Kvinner og klubbene er å bli en topp 6-liga innen 2028, men på kort sikt må vi legge mest mulig til rette for lagene som skal kvalifisere seg til Champions League, sier Klaveness.

- Sverige var for noen år siden blant de aller beste ligaene i verden. Selv om Norge har nærmet seg med stormskritt, er det høy kvalitet over toppklubbene. Det er helt sentralt at RBK og Brann som skal ut i CL-kvalifiseringsspillet, forbereder seg på best mulig måte og at de skaffer seg referanser fra det internasjonale nivået, sier daglig leder i Toppfotball Kvinner, Hege Jørgensen til NFFs hjemmeside.

CL-suksess

Ifølge NFF må norske lag som deltar i Champions League i snitt vinne fire kamper i gruppespillet hvert år de neste fire-fem sesongene dersom man skal nå målet om å bli en topp 6-liga i 2028.

- Det er så viktig for norsk fotball at Champions League-lagene presterer og bidrar til at vi klatrer på rankingen. Derfor blir også disse satset på nå, og vi håper dette vil være en start som vil gi god effekt til skikkelig satsing på Champions League og mer ressursbruk utover disse pengene her og nå, sier Klaveness.

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form