Lukk søk

Internasjonal fotball

November 9, 2023

Mikal (36) er VGs fotballreporter i England: - Ja, det er drømmejobben, men

Mikal Emil Aaserud er VGs fotballreporter på balløya og mener selv han har drømmejobben tross begrenset tilgang på de store stjernene.

Foto: norskfotball.com

Fotballreporter for VG med base i England. For svært mange fotballinteresserte nordmenn høres kanskje det ut som verdens kuleste jobb. Er det virkelig det?

- Med noe mer tilgang hadde jeg sagt det var drømmejobben med 15 streker under. Ja, det er drømmejobben, men du må tåle at ting tar en del lenger tid, at det er begrenset tilgang og være innstilt på at du må være kreativ og tenke utenfor boksen, forteller Aaserud.

3. august pakket han og forlot Oslo for fem måneder i fotballbyen Manchester. En stor del av oppgaven går ut på å følge Erling Braut Haaland og hans hverdag i City.

- Du får utfordret deg selv på en veldig bra måte her. Man må tenke kreativt i dødtiden som er mellom kampene og finne ting å skrive om som kan interessere det norske folk, sier Aaserud.

Pappa Grealish

Men du har kanskje ikke sett Haaland legge ut om hverken mål eller livet på balløya i VG eller andre medier. Aaserud forteller at de største stjernene i utgangspunktet ikke er mulig å komme i kontakt med eller få i tale.

- Det er komplett umulig, og det fører igjen till at man må være kreativ. Spillerne går gjennom pressesonen etter kampene, men takker høflig ned til intervjuer. Ved seier sender klubbene ut én sentral aktør til skrivende presse, men ellers er det lite å hente der for andre enn rettighetshaver, forteller VG-journalisten.

Aaserud mener selv hans kanskje beste prestasjon så langt under opphold i Manchester er et møte med Jack Grealishs far som resulterte i et stort intervju.

- Det syns jeg var litt kult. Han var en veldig fin fyr. Foreldre og venner til spillerne på det nivået overlater det meste til spillerne selv så det var veldig gøy å få høre fra en som er på innsiden.

- Blir det feil å kalle deg Haaland-reporter?

- Ja, på en måte. Fotballreporter i England med Haaland som hovedjobb er mer riktig. Det handler om veldig mye mer enn Haaland, og rundt han tar det ikke av før det nærmer seg serieslutt til våren.

- Hva med Martin Ødegaard?

- Han er kaptein og må da stille opp noe mer i media. Der er det en viss tilgang i pressesonen og også for skrivende presse. Jeg har nok vært mer i London enn jeg trodde jeg kom til å være, men det er også stor interesse for Ødegaard i Norge. Ting drives litt av interessen.

God dialog

Men selv om kontakten med Premier League-stjernene er begrenset, og vel så det, roser Aaserud dialogen med medieavdelingene til storklubbene.

- De opptrer veldig ryddig og profesjonelt med meget bra responstid. De forklarer selv en i denne sammenheng liten avis hvorfor ting er som de er og hvordan ting henger sammen. Det er jeg litt imponert over, sier journalisten som selv har bakgrunn som både spiller og trener i Lyn.

I tillegg til å reise rundt på kamper på balløya, er Aaserud fast innslag på Pep Guardiolas pressekonferanser. Der kan enkelte reportere få stille det mange mener er verdens beste manager spørsmål.

- Etter tre-fire uker slapp jeg til. Og siden har det vært jevnt over gode arbeidsforhold. Tilgangen der har vært viktig for meg. Jeg tror ikke Pep er kjempeglad i å svare på Haaland-spørsmål hele tiden, men da var det fint at også Oscar Bobb kom opp. Det hjelder på dynamikken. I tillegg opplever jeg at managerne får snakke mye om hva de selv ønsker. De er ganske åpne om en rekke temaer.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form