Lukk søk

Obosligaen

December 2, 2021

Mer juleball for «Kåffa»: - Enda et stort øyeblikk

KFUM Oslo drømmer videre om at klubbens posisjon som det nest beste laget i hovedstaden neste sesong skal oppgraderes med lokaloppgjør mot Vålerenga.

Foto: Digitalsport

Onsdag kveld, i sur kulde foran rundt 900 tilskuere, endte Eirik Bakkes trenerkarriere i Sogndal.

KFUM Oslo tok første stikk i kvalifiseringen der de nå er tre seirer unna et historisk opprykk, spill på øverste nivå i 2022 og lokaloppgjør mot byens ener Vålerenga.

- Det er enda et stort øyeblikk i Kåffa-historien, og vi viste fram klubben fra vår beste side. Det er masse barn fra klubben til stede og opp mot tusen tilskuere fra Kåffa-familien - på en iskald dag, sier trener Jørgen Isnes til klubbens hjemmeside.

FFK neste

Sogndal måtte vinne fire strake bortekamper for å komme tilbake på øverste nivå, men kvalifiseringsstigen er ikke like bratt for KFUM. Da laget knep femteplassen i siste runde, ga det «hjemmekamp» mot Sogndal.

Oppgjøret måtte flyttes fra Ekeberg til Intility Arena, men det har ikke vært en god arena for Sogndal de siste årene. 1-0-seieren onsdag kveld var fortjent og sørget for at KFUM mandag reiser til Fredrikstad for å kjempe om retten til å møte Jerv 12. desember.

Vinneren av den duellen i sør skal tilbake til hovedstaden og Intility Arena for en helt avgjørende kamp mot laget som ender på 14. plass i Eliteserien onsdag 15. desember.

- Da er det ikke lov å sitte hjemme. Jeg vet av erfaring at de kampene der kan skape ordentlig gode minner, og jeg oppfrodrer alle i Kåffa-familien til å reise ned og få med seg kampen, sier Isnes om mandagskampen i Fredrikstad der det er spådd rundt ti minusgrader.

Møtes igjen

Noen husker kanskje kvalifiseringskampene mellom KFUM og Fredrikstad i 2018? Lagene hadde endt på andreplass i hver sin avdeling i PostNord-ligaen der FFK med Per-Mathias Høgmo «måtte» opp igjen på første forsøk.

Det endte med et ydmykende 3-0-tap på Ekeberg etterfulgt av 1-1-kampen i Østfold der Oslo-laget hadde grei kontroll.

- Uten å smiske for mye med Fredrikstad, er det jo kamper mot slike lag man helst vil spille. Med den entusiasmen det er rundt Fredrikstad, så drømmer man jo om å komme dit for en viktig kamp mot dem igjen, sa Isnes til Fredriksstad Blad før onsdagens kamp som innledet juleballen i kvalifiseringen.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form