Lukk søk

Eliteserien

September 26, 2023

Mener HamKam hadde vært et topplag i Latvia: - Helt klart medalje

RIGA (norskfotball.com) Eduards Daskevics er tilbake i hjemlandet der han mener gamleklubben HamKam ville matchet de beste og helt sikkert tatt medalje.

Foto: norskfotball.com

- Nivået i den norske toppdivisjonen er så klart mye høyere enn her.

Det sier Eduards Daskevics til norskfotball.com mandag kveld etter å ha avgjort serielederens møte med Liepaja. 21-åringen er tilbake i hovedstaden og hos Riga FC etter et og et halvt år på Hamar.

Mandag kom han inn som innbytter og scoret 3-1-målet like før slutt foran 854 tilskuere på Skonto stadion. Seieren sendte Riga FC tilbake på tabelltoppen foran rivalen Rigas FS. Avstanden ned til tredjeplasserte Auda er på hele 26 poeng.

Medalje

- I Norge har man 16 gode lag der alle kampene er jevne og tøffe. Her er det to topplag og et par andre lag som er gode. Resten er, hvis jeg skal være helt ærlig, ikke så gode, sier Daskevics.

Han var den alle ville få autograf av og snakke med etter 3-1-kampen. 21-åringen ble tidlig ansatt for å være et stortalent i Latvia og flyttet tidlig til belgiske Anderlecht. Seniorfotball fikk han på Hamar høsten 2021.

- Riga er et topplag som kontrollerer kampene og har ballen mye. I HamKam handlet det mer om å forsvare seg, fysikk og dødballer, sier Daskevics.

- Hadde HamKam vunnet ligaen her?

- Det tror jeg ikke. Men helt klart medalje. De hadde konkurrert med Riga og Rigas FS. Det hadde helt klart blitt jevne kamper, men jeg tror ikke de hadde vunnet ligaen, nei.

- Hvordan trivdes du i norsk fotball og Norge?

- Siden jeg ikke spilte så mye, var det ikke så bra for meg, men det var uansett en fin erfaring å ha med seg på et høyt nivå. Hamar er ikke den største byen, men det var kort vei til Oslo. Jeg hadde en fin tid der.

Tror på Ilic

Latvieren fikk to kamper i Obos-ligaen 2021 da HamKam tok steget tilbake til toppen under Kjetil Rekdal. Påfølgende sesong ble det ti matcher for førstelaget og 18 for HamKam 2 i 4. divisjon.

I januar ble han solgt til Riga FC - en klubb som ble stiftet så sent som i 2014 som en del av Dinamo Riga for å bli byens beste etter at den gamle storklubben Skonto Riga gikk konkurs.

- Jeg følger alltid med HamKam og ser de gjør det litt bedre enn i fjor. Jeg håper de klarer seg, sier Daskevics.

Han har også fått med seg at Vålerengas spisskjøp fra Rigas FS, Andrej Ilic, har fått en god start i Norge. Etter to scoringer mot Aalesund, ble det nettkjenning også på Aspmyra søndag for spissen som står med 14 mål i latviske Virsliga denne sesongen.

- Vålerenga er et godt lag der han helt sikkert får brukt fysikken sin. Det er en fin overgang for ham. Han kommer til å gjøre det bra der. I Latvia var han kanskje den beste spissen sammen med vår egen Marko Regza, (17 mål), sier Daskevics.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form