Lukk søk

Internasjonal fotball

December 2, 2023

Markus (26) blir TB-trener: - En fantastisk erfaring

Etter én sesong som spiller og ungdomstrener hos Tvøroyrar Bóltfelag på Færøyene, får 26 år gamle Markus Thorberg sjansen som hovedtrener i klubben.

Foto med tillatelse: TB

De aller fleste har fått med seg Magne Hoseths bravader med Klaksvik på den lille øya med svært begrensede fotballmeritter, og også Lars Arne Nilsen og Julian Madsen har hatt treneroppgaver på Færøyene.

Neste sesong vil den 26 år gamle hallingdølen Markus Thorberg ta over ansvaret for Tvøroyrar Bóltfelag der han det siste året har kombinert rollen som spiller med trenerjobb i klubbens ungdomsavdeling.

- Dette året har vært en fantastisk erfaring for meg selv om vi endte på sisteplass. Jeg har følt meg veldig godt tatt imot. Da jeg ble spurt om jeg ville ta over som hovedtrener, var det et tilbud jeg ikke kunne si nei til, sier Thorberg til TBs Facebook-side.

Sisteplass

TB tok kun 16 poeng denne sesongen og endte på sisteplass av de ti lagene i den øverste divisjonen på Færøyene der Klaksvik - selvsagt - endte på topp.

Laget avsluttet sesongen med 1-0-tap hjemme mot Vestur som ble ledet av Lars Arne Nilsen denne høsten etter han måtte gå i Aalesund.

- Det handler om å bygge et lag som jobber for hverandre som vi alle kan være stolt av, sier Thorberg.

Foto med tillatelse: Runi Thomsen

Thorberg spilte en rekke sesonger for Hallingdal FK før han ble Hønefoss-spiller i 2018 og 2019.

I 2020 var han en av mange som ble offer for nedstengingen av breddefotballen, men i 2021 fikk han sjansen hos Bærum i 2. divisjon. Thorberg hadde AJ Arena som hjemmebane også påfølgende sesong før han avsluttet året i moderklubben.

Lagkompiser

Hallingdølen har lenge ønsket å teste seg utenlands og fikk sjansen hos TB etter 2022-sesongen.

På Færøyene har han spilt sammen med blant annet Gilli Rolantsson med en fortid i Brann og Odd.

- Dette blir en fantastisk utfordring. Det er tydelig at Markus i sin første sesong i klubben har gjort et meget godt inntrykk. Det er spenstig av TB å gi denne unge hallingen oppgaven å ta laget opp igjen etter det marginale nedrykket, skriver moderklubben Hallingdal på sin Facebook-side.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form