Lukk søk

PostNord-ligaen

April 4, 2023

«Mannen på skjæret» tar over Blink: - Trenerkapasitet vi har forventninger til

Husker du Odd-Karl Stangnes som flyttet ut på et værutsatt skjær i Nord-Troms? Nå er 54-åringen ansatt som ny trener for Stjørdals-Blink.

Foto: aleneihavgapet.blogg.no

Stangnes ble i riksmediene omtalt som «mannen på skjæret» da han høsten 2019 planla å tilbringe 365 dager ute i havgapet utenfor Skjervøy sammen med hunden Jesper for å finne seg selv.

Allerede under den første stormen gikk det galt for den tidligere toppspilleren da hytta han hadde bygd ble knust og feid til sjøs av en åtte meter høy monsterbølge. Stangnes rakk å søke ly i et rom på 0,9 kvadratmeter i et fyr der det ble to og et halv døgn uten søvn før han ble reddet.

- Ja, det var galskap, men det var kontrollert galskap. Og det var synd at det ikke ble mer enn 60 dager der ute. Jeg var kommet så godt i gang, jeg savnet ingenting lengre, sa Stangnes til NRK etter stuntet.

- Jeg ble kvitt angsten etter to måneder alene på skjæret, la han til.

Toppspiller

Stangnes var i ettertid tydelig at han på ingen måte angret på prosjektet og at han mentalt kom styrket ut fra de 60 dagene.

- Du blir psykisk påvirket av å sitte så lenge i en trang fyrlykt under så ekstreme forhold. Det var som en sentrifuge av følelser raste i hodet. Jeg reflekterte nok like mye i tilfluktsrommet på fyret som jeg ville gjort i løpet av 365 dager på skjæret, sa han til VG i 2019.

54-åringen har en bred fotballbakgrunn og huskes kanskje aller best for at han i 2013 satte rekord som den første personen i Norge med mål i samtlige divisjoner fra Eliteserien til 8. divisjon.

Stangnes har spilt for blant annet Bodø/Glimt, Lyn og Skeid og har etter den aktive karrieren trent blant annet Hammerfest, Bossekop, Kiruna og Luleå. Nå blir det retur til norsk fotball og trenerjobb i Stjørdals-Blink på Skjervøy-karen.

Erstatter LiIlebo

Trønderne har lagt bak seg en trøblete sesong i Obos-ligaen med en økonomi som førte til at flere sentrale spillere forsvant tidlig i høst. Etter nedrykket ble Snorre Lillebo løst fra kontrakten denne uken.

- Snorre har gjort en fremragende jobb som hovedtrener i klubben i år, og imponerende nok levert bedre tellende resultater i høstsesongen enn hva poengfangsten var i første halvdel, sier styreleder Erling Johansen til Blinks hjemmeside.

Noen timer senere torsdag ble Stangnes presentert som ny Blink-trener.

- Vi har blitt introdusert for en trenerkapasitet som vi har forventninger til på grunn av hans sportslige meritter, og spesielle evne til å lykkes med yngre spillere, sier Johansen.

Odd-Karl Stangnes for Lyn i duell med Christer George for 22 år siden
Foto: Digitalsport

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form