Lukk søk

Lavere divisjoner

April 4, 2023

Mangersnes får flere roller: - Ny hverdag økonomisk

Tom Mangersnes skal trene Fyllingsdalen også i 2023, men vil nå måtte utføre flere roller i samarbeidsklubben tar grep om økonomien.

Foto: Digitalsport

Foran 2012-sesongen ble Løv-Ham og Fyllingen til FK Fyllingsdalen, men storsatsingen i Bergens godt befolkede bydel har ikke gitt resultater på seniorsiden for herrer.

I år endte A-laget på en stusselig åttendeplass i 3. divisjon - 35 (!) poeng bak opprykkslaget Lyn. Nå er det klart at trener Tom Mangersnes blir med videre under andre forutsetninger.

- Som Sydvesten har rapportert den siste uken, står FK Fyllingsdalen som klubb ovenfor en ny hverdag økonomisk og har andre rammebetingelser enn hva vi har hatt de første 10 årene i lilla drakter. Tom har sagt seg villig til å ta flere oppgaver i 2023 enn å trene klubbens a-lag på herresiden, skriver FKF i en pressemelding.

Wassberg-salg?

Mangersnes, som tidligere har jobbet i blant annet Bodø/Glimt, Sogndal og Åsane, skal nå fremover bidra på Fyllingsdalens fotballskole, ha ansvaret for julecupen samt knytte arbeidet i ungdomsfotballen tettere opp mot seniorsatsingen.

- Kontinuitet er en undervurdert faktor i fotball, og med Tom inkludert på Varden også i 2023 håper vi at vi kan utvikle oss som klubb og få flere til å dra i samme retning, melder 3. divisjonsklubben.

Nettsiden Sydvesten har nylig skrevet at Fyllingsdalen vil kutte kraftig i lønningene, at man ikke lenger budsjetterer med bidrag fra Trond Mohn og at Sander Hopsdal er en av fem sentrale spillere som forsvinner.

På pluss-siden, bokstavelig talt, kan derimot et Brann-salg av Niklas Jensen Wassberg bety at 25 prosent av overgangssummen havner i Fyllingsdalen, ifølge TV 2. Det betyr millionbeløp.

Retrokampen

Et høydepunkt i Fyllingsdalen-året, i tillegg til damelagets opprykk til 1. divisjon, var retrokampen mot Lyn i gult og blått der klubben og hele fotballmiljøet i bydelen samlet seg for å hedre Fyllingens supportlegende Tommy Sulen.

- Dette er en 50 år gammel bydel som har hatt toppfotball i 30 av dem. Du skal ikke kødde med identitet, det er viktig for folk, og det betyr mer enn vi aner. Uten at jeg skal bli for filosofisk, så er vi så flyktige. Vi er alle på vei et sted, jager noe nytt. Og Fyllingen var et samlingspunkt. Dette var kjekt, sa Mangersnes til BA etterpå.

Han returnerte til Varden foran 2022-sesongen og ønsket å skape stolte fotballøyeblikket på anlegget som tidligere har fått oppleve fotball på øverste nivå. Diskusjonen raser fortsatt om samarbeidsprosjektet FK Fyllingsdalen bør bestå eller om man må tilbake til røttene.

- Av stolte fotballøyeblikk ble det med retrokampen mot Lyn, som i aller høyeste grad var et arrangement som demonstrerer hvilke krefter og engasjement som kan ligge i Fyllingsdalen. Sportslig Utvalg Herrer håper at vi sammen skal kunne vekke til liv mer av den interessen og engasjementet som kan være rundt FK Fyllingsdalen, skriver klubben på sin hjemmeside.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form