Lukk søk

Lavere divisjoner

April 4, 2023

Målmaskin blir Vietnam-proff: - Dette blir noe annet enn Kjelsås 2

Breddefotball-keepere kan puste lettet ut: Alexander Dang forlater Norge og fortsetter karrieren i farens hjemland Vietnam.

Foto: Digitalsport

Vadmyra, Hovding, Sotra, Nest-Sotra, Jerv, Egersund, Øygarden og Lysekloster. Uansett hvor Alexander Dang har spilt, har han øst inn mål.

Elleville 85 nettkjenninger på to sesonger for Sotra i 3. divisjon åpnet dørene inn i toppfotballen for 32-åringen som har plaget keepere på Vestlandet hele karrieren.

Så snart visumet er i orden forlater han nå Norge og Lysekloster for en tilværelse som proff i vietnamesisk toppserie.

- Dette blir noe annet enn å skulle spille borte mot Kjelsås 2, som jo var det jeg forberedte meg på neste år, sier Dang til Bergensavisen.

- Det er ville tilstander på toppkampene. Det er en enorm interesse rundt fotballen.

Farens hjemland

Med en far fra Vietnam kjenner 32-åringen noe til hva som venter i østen. For noen år siden var han også aktuell for det vietnamesiske landslaget og det har ikke manglet på henvendelser fra V. League 1.

Med et tak på tre importer per klubb, har nåløyet vært trangt. Dang hadde sluttet å tro på en løsning da nok en agent i vinter tok kontakt.

- Jeg regnet det som omtrent én prosents sjanse for at han skulle levere, men sannelig skjedde det ikke. Helt utrolig, sier Dang til BA som opplyser om at en regelendring tillater klubbene å hente inn én spiller med vietnamesiske aner i tillegg til utenlandskvoten neste sesong.

Den starter i månedskiftet januar/februar med Dang på topp for Nam Dinh. Klubben endte nest sist av 13 lag på øverste nivå i sesongen som ble avsluttet for to uker siden.

Takker Lysekloster

Det var I Nest-Sotra spissen spissen gjorde seg attraktiv for klubber på høyere nivå, men planen om å returnere til nye Øygarden FK for å gi noe tilbake til et sted han trivdes godt, gikk ikke som planlagt.

Samarbeidsprosjektet gikk som kjent konkurs og forsvant fra fotballkartet 1. juni. Dang dro videre til Lysekloster og leverte i kjent stil 15 mål på 16 kamper, men reiser nå fra samboer Linn Aarland, sønnen på syv år og 3. divisjonsklubben for et eventyr i Asia.

- Hun sa «denne sjansen må du bare ta». Og det hjalp jo veldig. Uten hennes støtte, ville det blitt vanskelig. I tillegg har Lysekloster vært veldig greie og ikke lagt hindringer i veien. All ære til dem, sier en takknemlig målmaskin.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form