Kvinnefotball

October 1, 2021

Målfest for VIF i åpningen: - Kandidat til årets mål

Elise Thorsnes debuterte mot gamleklubben og Celin Bizet Ildhusøy herjet på kanten da Vålerenga innledet sesongen med målbonanza.

VIF-damene ledet allerede 3-1 da Thorsnes kom på banen kort tid etter pause til debut mot gamleklubben Avaldsnes. Fra benken fikk hun se Dejana Stefanovic hamre inn 1-0 på et langskudd.

- Vi har en kandidat til årets mål allerede, utbrøt NRK-ekspert Melissa Wiik i kanalens sending fra Intility Arena.

Avaldsnes utlignet på et selvmål, men Ildhusøy ordnet hjemmeledelse til pause.

Twitter-stikk

Og på stillingen 2-1 halvveis klarte ikke Vålerengas sosiale medier-team dy seg, og meldte på Twitter: Norges største grasrotandel-mottaker 2-1 sponsa av utenlandsk bettingselskap.

Synne Jensen økte med en nydelig lobb fra 17 meter kort tid etter hvilen, og i denne perioden av kampen var VIF gode. Ildhusøy satte inn 4-1 og Rikke Marie Madsen nikket inn 5-2.

Gjestene reduserte nok en gang på tampen uten at det skremte Vålerenga - fjorårets dobbeltmester i Norge.

- Det er litt nervøsitet, litt glede og litt alt sammen. Jeg syns vi håndterte det ganske bra, sier Ildhusøy i et intevju vist på NRK.

Klepp-fest

Klepp fikk æren å åpne Toppserien, og for en måte de presenterte seg på! Allerede etter 20 minutter i serieåpningen hjemme mot Arna-Bjørnar ledet de grønne hele 4-0 i en kamp som til slutt endte 4-1.

Rosenborg, en av seriefavorittene, tok ledelsen hjemme mot nyopprykkede Stabæk da Lisa-Marie Karlseng Utland stanget inn et hjørnespark. Cesilie Andreassen sikret definitivt seieren med et straffemål etter pause.

Norskfotball.coms seriefavoritt, Sandviken, imponerte ikke, men slo Kolbotn 1-0. Først kvarteret før slutt fikk Elisabeth Terland lurt ballen bak keeper med et skudd fra rundt 20 meter.

Oppgjøret mellom LSK Kvinner og Lyn ble utsatt tidligere denne uken grunnet et smittetilfelle hos romerikingene. Toppserien ruller videre neste helg der VIF møter Lyn til Oslo-derby.