Lukk søk

Lavere divisjoner

April 4, 2023

«Mål-Roy» (40) kan ha satt verdensrekord: - Vanskelig å sjekke opp

Kan Roy «Roynaldo» Bolmes elleville åtte scoringer på kun 26 minutter for Rindal i 5. divisjon være verdensrekord?

Foto med tillatelse: Karstein Mauset, Trollheimsporten

- Jeg har ikke sjekket det opp selv, men det er kanskje rart hvis det er verdensrekord? Det er mange som scorer mye mål. Men at åtte mål på 26 minutter er en eller annen form for rekord, tror jeg nok. Det er vanskelig å sjekke opp.

Det sier Roy Bolme selv til norskfotball.com etter målfesten i 5. divisjon Trøndelag.

Bolme la på til 4-0 etter 41 minutters spill, og da matchuret på Rinnvollen gras viste tallet 66 hadde spissen satte inn åtte mål i kampen der Rindal slo KIL/Hemne-rekruttene 15-0.

Rekord?

En som pleier å ha kontroll på fotball og tall er Arne Scheie. Han sier til Avisa Sør-Trøndelag at han tror Holmes målkalas faktisk er verdensrekord.

- Det der må da være verdenshistorie. Jeg har aldri hørt noe lignende. Det er en fantastisk prestasjon som jeg tror mangler sidestykke!

- Arne pleier jo å ha god oversikt, sier Bolme selv og ler.

Scoringsfesten har fått mye oppmerksomhet i sosiale medier og er også omtalt i lokalpressen både på Nordmøre og i Trøndelag.

- Det har blitt litt oppmerksomhet, men det er bare artig. Åtte mål på 26 minutter er jo brukbart det. Uansett nivå egentlig, sier Rindal-spissen.

- Hvordan er det egentlig mulig?

- Jeg er litt usikker selv. Det gikk plutselig i mål og avspark, mål og avspark. Spesielt. Det var litt dagen da alt klaffet og i tillegg så ga KIL/Hemne opp ganske tidlig i andre omgang. Men uansett er det bra. Det er ingen som forventer at man skal vinne 15-0 og score åtte mål.

«Roynaldo»

I lokalpressen omtales 40-åringen som «Roynaldo», og sjelden har kallenavnet passet bedre enn nå selv om Bolme har plaget mange breddefotballkeepere opp gjennom årene.

Spissen var en del av Kristiansund BK i klubbens første sesong i seriesystemet og har siden puttet hyppig for Surnadal, Træff, Averøykameratene, Meldal, Orkla og nå de siste sju sesongene for barndomsklubben Rindal.

- Jeg har aldri spilt høyere enn 3. divisjon, og har aldri hatt noen ambisjoner om å bli proff, men alltid scoret mye mål. Nå er jeg uansett også for gammel selv om målteften er der, sier Bolme.

- Da blir det Rindal i 5. divisjon også i 2023?

- Jeg tror det når det går så bra som det gjør. Men når du har spilt fotball i alle år, så kjenner du det på kroppen.  

Foto med tillatelse: Marius Helgå

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form