Lukk søk

Obosligaen

January 6, 2022

Må vinne fire bortekamper for å rykke opp: - Fikk som fortjent

Dersom Sogndal skal spille i Eliteserien i 2022 må de slå KFUM, Fredrikstad, Jerv og laget som ender på 14. plass på øverste nivå - alle på bortebane.

Foto: Digitalsport

2-1-tapet på Jessheim lørdag sendte Sogndal ned på sjetteplass i Obos-ligaen. Det gir en lang og vanskelig vei mot et mulig comeback på øverste nivå.

- Vi ønsket å få en hjemmekamp nå. At det ville blitt min siste kamp her er én ting, men spillerne hadde ventet på den da vi har en god statistikk hjemme i slike kamper. Det blir tøffere borte, men vi fikk som fortjent, sier Sogndal-trener Eirik Bakke til Sogn Avis.

Ull/Kisas første seier på 15 kamper kombinert med KFUM Oslos utklassing av Jerv ble avgjørende for at Sogndal ble nummer seks og ikke fem. Første hinder i kvalifiseringen er nettopp KFUM onsdag kveld.

Til Oslo

Kampen spilles på Intility Arena da KFUMs midlertidige anlegg på Ekeberg ikke har godkjent flomlys. I rundt fire kuldegrader lokker arrangøren med gratis inngang og Sogndal setter opp gratis busser til hovedstaden.

- Vi må legge vekk alt som har skjedd. Nå er det cupspill. Sogndal var «underdog» frem mot cupfinalen i 1976, men de kom seg dit. Slikt må vi bruke som motivasjon. Alt er mulig, sier Bakke som etter sesongen overlater trenerjobben til Tore André Flo.

Mens KFUM står med tre seirer på de fire siste kampene, blant annet en 3-1-seier hjemme mot Sogndal, har gjestene vist sviktende form. Kun to av de siste elleve kampene er vunnet, men begge på bortebane mot Strømmen og Sandnes Ulf.

- KFUM er i god form, men på vårt beste er vi et bedre lag enn dem. Vi har ikke tatt så mye poeng på slutten, men er med i hver kamp. Vi har tapt fem av de siste 15 og er vanskelige å møte, mener Bakke.

Fire bortekamper

Dersom Sogndal avgjør på Intility Arena onsdag, venter Fredrikstad borte mandag 6. desember. Vinneren av den duellen reiser til Grimstad søndag 12. desember for å møte Jerv - på gress.

Så skal det hele avgjøres, kanskje der det startet for KFUM eller Sogndals del, da Obos-kvalifiseringens beste lag og laget som ender på 14. plass i Eliteserien gjør opp om den siste plassen på øverste nivå på Intility Arena onsdag 15. desember.

- Det som har skjedd frem til nå i sesongen har ikke så mye å si lenger. Det er cup. Det er en tøff vei å gå, men det er en sjanse. Spillerne skal ha all honnør for at de får en slik sjanse etter den vanskelige sesongen de har bak seg, sier Eirik Bakke foran det som kanskje er hans siste kamp mot Sogndal-trener.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form