Lukk søk

PostNord-ligaen

August 16, 2023

Lyn mot tabelltopp: - En av årets tøffeste kamper

Med seier i de to hengekampene vil Lyn lede sin avdeling i 2. divisjon - første hinder er cupsensasjonen og naboen Kjelsås.

Foto: norskfotball.com

Skal Lyn suse rett gjennom 2. divisjon?

Etter lørdagens 2-1-seier over Egersund i toppkampen på Bislett, har Oslo-laget kun fem poeng opp til serielederen med to kamper mindre spilt.

Det betyr at serieledelsen er innen rekkevidde for det nyopprykkede mannskapet som onsdag kveld tar den korte turen til Grefsen for å møte naboen Kjelsås.

- Jeg vil kanskje si det er en en av årets tøffeste kamper, uten tvil, sier Lyn-spilleren Ole Breistøl til klubbens Facebook-side.

Forrige seriemøte mellom de to Oslo-klubbene var i 2. divisjon i 2015. TV 2s Simen Stamsø Møller scoret to av målene i 5-1-seieren i en sesong der Lyn rykket ned.

Cupsensasjonen

Uavhengig av innspurten vil Kjelsås uansett bli husket for cupsensasjonen denne sesongen. Nivå tre-laget er der klare for semifinale mot Molde som spilles senere i høst.

I mellomtiden kan Eivind Kampens gutter fortsatt melde seg på i toppen av 2. divisjon. Hjemme på Grefsen står blåtrøyene med pene 5-1-1 - kun dagens serieleder har reist derfra med full pott i år.

- Vi må ikke gå i fella og tro vi har oppnådd noe som helst. Det er tre poeng vi spiller om på onsdag. De blir viktige, sier Breistøl.

Egersund topper fortsatt med 35 poeng og har styrket troppen foran innspurten. Lyn er nå oppe på andreplass med sine 30 og to kamper mindre spilt mens Arendal har 29 etter helgens meget overraskende hjemmetap mot Brattvåg.

- Vi hadde lite fokus på at det var nettopp Egersund vi møtte egentlig, men alle er innforstått med at det betyr litt ekstra når førsteplassen møter tredjeplassen, sier Breistøl om lørdagens kamp der Andreas Hellum ble matchvinner fem minutter før slutt.

1514 tilskuere sist

Hele 1514 tilskuere var på plass på Bislett lørdag. Kan det bli flere på Grefsen onsdag kveld, tro?

Lyn-fansen har fått 500 billetter på den slitne arenaen på Oslos tak og melder selv:

- Med det trøkket som har vært det siste så bør du handle raskt skal du sikre deg billetter!

Kjelsås trekker normalt sett rundt 300 tilskuere på sine ordinære hjemmekamper, men i cupen har 2. divisjonslaget fått stadig økende støtte.

Drøye 700 tilskuere så Stabæk ble slått 3-1, 1303 mennesker fikk med seg seieren over KFUM Oslo og hele 2113 tilskuere pakket seg sammen for å følge kvartfinalen mot Raufoss i juli.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form