Lukk søk

Obosligaen

February 6, 2024

Lyn-kamper på Nadderud også i 2024: - Ingen enkel oppgave

Uten egen bane i Oslo som tilfredsstiller kravene for kamper i toppfotballen, må Lyn også denne sesongen ut av hovedstaden for å spille hjemmekamper.

Foto med tillatelse: Knut G. Bjerva

Lyn har de siste årene leid seg inn på flere ulike arenaer i perioder der Bislett stadion er opptatt.

Den nyopprykkede Obos-ligaen-klubben leier seg inn på anlegget i Oslo sentrum med gressunderlag, men Bislett benyttes også til blant annet friidrettsstevner og konserter.

- Det er ingen enkel oppgave å finne reservebane i Oslo som holder Obos-liga krav, både i henhold til ønsket kapasitet og sikkerhet, skriver Lyn på sin hjemmeside.

På tur

Lyn-fansen har vært tydelige på at de ønsker Bislett som kamparena, men Oslo-klubben har siden konkursen i 2010 også hatt Frogner stadion og Kringsjå, der klubbhuset ligger, som hjemmebane.

Så sent som i 2021 spilte det daværende 3. divisjonslaget på kunstgressbanen ved Sognsvann. Siden har det blitt to opprykk og hjemmekamper også på KFUM Arena, Nordre Åsen og Nadderud.

- Selv om vi aller helst ønsker å spille på Bislett så er det av og til umulig å få til. Sånn er det dessverre når vi ikke har en egen bane. Man har prøvd etter beste evne å få kabalen til å gå opp, melder Lyn.

Nå er det klart at klubben har gjort en avtale med Nadderud stadion som reservearena i 2024 - banen der klubben i fjor høst la grunnlaget for comeback på nivå to med 3-0-seier over Hødd.

Åpner på Nadderud

Også Stabæks herre- og damelag benytter Nadderud som hjemmebane den kommende sesongen.

Bislett stadions gressmatte blir ikke klar til Lyns Obos-ligaen-comeback i starten av april. Laget åpner borte mot Moss før Kongsvinger er gjester i første hjemmekamp 7. april. Den kampen spilles på Nadderud.

Lyn håper så Bislett skal være spillbar til kampen mot Ranheim 28. april. Oslo-derbyet mot Vålerenga helgen før kan bli spilt på Ullevaal stadion.

Øvrige Lyn-kamper som spilles på Nadderud er Mjøndalen 31. mai, Start 19. august og Egersund 22. september.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form