Lukk søk

Lavere divisjoner

October 1, 2021

Lyn-emisjonen fulltegnet - fikk inn over 10 millioner

Lyn håpet å få inn totalt 6,4 millioner på aksjesalget, men etter under en uke er alle aksjene borte og over 10 millioner samlet inn.

TAKK!

Slik er den korte, men svært forståelige tittelen på den siste artikkelen på Lyns hjemmeside. På under en uke er emisjonen fulltegnet, og det er ikke lenger mulig å kjøpe aksjer i Lyn 1896 AS.

Det betyr at smått utrolige 10.255.350 kroner har kommet inn på kun noen få dager.

- Tilværelsen i ingenmannsland har gjort oss usikre på hvilken status Lyn 1896 har, men svaret vi nå sitter med har gjort oss sikre på at vi skal tilbake. Med slagordet «Sammen tilbake til toppen» visste vi lite om hva vi kunne forvente. Vi kastet oss inn i dette med et håp og en drøm om at demokratiseringen av Lyn ville tenne en gnist. Nå vet vi at forutsetningene for en retur til toppen av norsk fotball aldri har vært lysere og at det er et brennende engasjement i og rundt klubben vi er så glade i, skriver Lyn i sin takketale.

Skal til Eliteserien

3. divisjonsklubben har jobbet med det ferske prosjektet i flere år i det stille. Nå er planen tre raske opprykk og retur til Eliteserien og byderbyer mot Vålerenga.

- Vi har en fantastisk gjennomtenkt plan, som har blitt til etter tette og mange samtaler med styret de siste to årene. Av de som har handlet finner vi alt fra folk i Tromsø, som ikke er Lyn-tilhenger i det hele tatt, men som liker ideologi-prosjektet vi har startet, til hardbarka Lyn-tilhengere, sa daglig leder Bjørn Gohn Jønsberg til norskfotball.com før helgen.

- Lyn skal ikke bli noe kjøpelag over natta med tidligere Eliteserie-spillere. Dette handler om beviste valg på økonomi, spillerlogistikk, system, og alt som en fotballklubb bør og skal drive med. Det første vi ønsker er en sportsdirektør, som blir sentral i planene våre videre.

- Folkets klubb

6,4 millioner kroner var målet for folkefinansieringen. Og da over fire millioner kom inn på tre dager, skjønte klubbledelsen at ideene de har ventet så lenge med å offentliggjøre ikke var urealistiske.

80.000 aksjer ble lagt ut for salg til en stykkpris på 125 kroner. Nå er alt borte. Og Lyn-ledelsen mener 10 millioner skal være nok til å ta klubben tilbake til toppen.

- Da skal vi klare oss gjennom PostNord- og Obos-ligaen. Vi skal ta steg for steg med smart spillerlogistikk. Dessuten er vi veldig heldige med nedslagsfeltet vårt. Om vi kan tilby spillerutvikling på et høyere nivå, vil vi bli mer attraktive enn våre konkurrenter i Oslo. Dette skal vi få til. Jeg tror også vår folkefinansierings-modellen vil gi en ny boost og vitamininnsprøyting med flere folk på kamp, seier Jønsberg.

Foto: Digitalsport

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form