Lukk søk

Obosligaen

April 4, 2023

Lykkelig løsning for Jansen: - Det fyrte opp inni meg

Quint Jansen var forberedt på en sesong på tribunen i Sandefjord da Mjøndalen ringte. For nederlenderen ble gamle kjente på Consto Arena redningen.

Foto: Digitalsport

- Jeg er happy for å være tilbake. I vinter har jeg snakket med flere klubber, og da Mjøndalen kom på banen kjente jeg at det fyrte opp inni meg. Dette var noe jeg ville, sier Jansen til Drammens Tidende.

Den nederlandske stopperen er faktisk klar for sin tiende sesong i norsk fotball, men så for seg at den kunne ende uten spilletid. Sandefjord var nemlig tydelige på at Jansen var uaktuell for laget til tross for at han hadde ett år igjen av kontrakten.

- Det er egentlig veldig rart, for jeg vet jo at jeg trener for ingenting. Uansett hvor bra jeg skulle gjøre det på trening, så har klubben bestemt seg. That's it, forteller Jansen selv til Sandefjords Blad.

Fikk beskjed

I januar fortalte stopperen i Sandefjords Blad at han hadde fått beskjed at han ikke kom til å bli satset på denne sesongen og at han kunne få gå dersom en annen klubb kom på banen.

I mellomtiden trente han med laget og mottok lønn. Samme uke som overgangsvinduet stengte kom løsningen i form av en henvendelse fra gamleklubben Mjøndalen.

Bruntrøyene bestemte seg for å droppe portugiseren Tiago Correia etter 4-0-tapet mot naboen Strømsgodset og landet på at Jansen er mannen de ønsker som ny forsvarssjef.

- Quint bidrar ikke bare med å stenge veien til eget mål, han vet også å finne målet i andre enden, og har bidratt med både viktige og vakre mål. Mange husker nok både frisparkperlen mot Ham-Kam og brassemålet i kvartfinalen mot Haugesund, skriver Mjøndalen på sin hjemmeside.

Det mange kanskje ikke vet, er hvordan Jansen endte opp i norsk fotball. Han spilte amatørfotball for klubben Hellas Sport utenfor Amsterdam da han på ferie i Asia tilfeldigvis ble kjent med en norsk jente.

Jansen ble etter hvert med til Bodø der han etter kort tid både ble kaptein og nøkkelspiller på 3. divisjonslaget Junkeren. Forholdet tok etter hvert slutt, og nederlenderen flyttet til Tromsø der han ble en av den daværende hardtsatsende 2. divisjonsklubben Finnsnes.

Fem klubber

Vegard Hansen merket seg den langhårede stopperen på en av sine mange 2. divisjonsutflukter og hentet Jansen til Mjøndalen. Etter et opphold i Aalesund, ble Sandefjord han femte norske klubb våren 2022.

Nå blir det igjen spill i brunt på Consto Arena.

- Med sine 193 centimeter over bakkenivå, og en manke Simba og Joey Tempest bare må misunne ham, er Quint Jansen rolig, elegant og høytsvevende, som en Arie, er beskrivelsen hos nederlenderens nye arbeidsgiver.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form