Lukk søk

Eliteserien

October 1, 2021

Lukrative Vålerenga-salg - nå skal det forsterkes

Alt ligger til rette for at både Aron Dønnum og Kristoffer Klaesson selges til utlandet i løpet av kort tid. Det betyr flere titalls millioner inn i klubbkassa på Valle.

Foto: Digitalsport

Tar man også med salget av Sam Adekugbe, som går til tyrkiske Hatayspor 1. august for rundt 3,5 millioner, er det gode tider for kassereren i Vålerenga.

Alt ligger nå til rette for at Aron Dønnum selges til belgiske Standard Liege, slik en rekke medier også melder fredag. Belgierne har lagt inn flere bud på vingen, og kun små detaljer gjenstår før 23-åringen pakker.

Etter det norskfotball.com forstår er det snakk om en overgangssum på rundt 20 millioner kroner pluss diverse bonuser.

Reiser nå?

Et spørsmål som ikke er avklart er nøyaktig når Dønnum skal flytte til Belgia. Vålerenga ønsker å beholde eidsvollingen også de to kommende ukene, og hvert fall ha ham med til Haugesund søndag.

Allerede neste uke venter den første av to meget viktige UEFA Conference League-dueller mot Gent, i Belgia, for VIF-troppen. Standard Liege på sin side ønsker Dønnum på plass til serieåpningen mot Genk neste fredag.

Også en annen innbringende overgang nærmer seg på Valle. Leeds' interesse for Kristoffer Klaesson har vært kjent lenge og har materialisert seg den siste uken. Slik også Nettavisen skriver har Premier League-klubben lagt inn bud på unggutten.

Millioner inn

Etter det norskfotball.com forstår er det snakk om en sum i størrelsesorden 20 millioner kroner - som ved Dønnum-overgangen. Det betyr i så fall at Vålerenga i sommer vil selge spillere for nærmere 45 millioner.

Det jobbes med å styrke stallen med en ny back som kan erstatte Adekugbe der også back up-planen Felix Horn Myhre har reist. Haitam Aleesami og Martin Linnes har begge vært linket til Valle, og fredag skriver Nettavisen at svensk-makedonske Leonard Zuta fra Lecce kan være en aktuell mann.

Også en ny førstekeeper skal inn dersom Klaesson forsvinner, og det spekuleres i svenske Oscar Linnér.

Den tidligere AIK-målvakten får ikke spille i tyske Arminia Bielefeld og har bedt om å få forlate klubben. Til Fotbollskanalen bekreftet Linnér nylig at det var interesse fra en norsk toppklubb.

Når det gjelder Dønnums tiltenkte erstatter er han allerede på plass. Svenske Albin Mörfelt, med norsk far, er allerede på plass i Norge, men ikke spilleklar før 1. august.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form