Lukk søk

PostNord-ligaen

October 1, 2021

Lettet Skogheim etter koronapausen: - Fantastisk offensiv fotball

Vegard Skogheim var spent på Asker-laget etter fire smittetilfeller i troppen, karantener og tre ukers kamppause, men fikk svarene han håpet på tirsdag kveld.

Foto: norskfotball.com

Forrige lørdag ble Asker-troppen rammet av smitte og Tromsdalen-kampen neste dag utsatt. Også toppkampen mot Kongsvinger onsdag ble flyttet, og søndagens match mot Eidsvold Turn skjøvet til tirsdag.

I comebacket på fotballbanen, etter tre ukers kamppause, måtte trener Skogheim klare seg uten flere sentrale spillere, men Asker imponerte likevel med en sterk 4-2-seier på Føyka i mini-comebacket.

- Det ble litt hawaii-fotball, men i perioder leverte vi fantastisk offensiv fotball. Det skal godt gjøres å tape når man scorer fire mål. Jeg er veldig fornøyd med innsatsen til guttene. Vi har ikke spilt kamp siden Bærum og ikke fått trent med fullt lag i det siste med mange borte. Jeg syns rett og slett dette var ganske imponerende. At ting ikke er helt på stell på noen punkter i deler av matchen er helt greit, sier Skogheim til Askers YouTube-kanal.

Okeke-dobbel

Lynraske Obilor Okeke brukte kun 12 minutter på å gi Asker ledelsen før Filip Fredhall doblet før hvilen. Okeke var mannen bak 3-1 og etter nok en Turn-redusering, avgjorde innbytter Didrik Sereba definitivt på overtid.

- I kontringsfasen er vi sterke, vi har raske folk, vi har folk på topp med forskjellige ferdigheter. Obi kan løpe fra hvem som helst. Vi er farlige i den offensive delen av spillet, så har vi en del å luke vekk i det defensive. Det blir litt for farlige noen ganger uten at det trenger å bli farlig, sier Skogheim.

- Vi burde lukket kampen da vi hadde masse sjanser. Da burde vi fått både nummer tre og fire, men de fikk energi etter 2-1. Jeg mener at før de scoret 2-1 burde det vært 4-0 til oss, men sånn er fotballen. Man må score. På slutten ble det litt desperat kamp om poengene. Med tre poeng og 4-2 er vi fornøyde med.

Florø neste

Asker har nå seks poeng opp til serieleder Kongsvinger med én kamp mindre spilt og fem poeng bak tabelltoer Hødd med to kamper til gode. Nå venter tabelljumbo Florø som kun har vunnet én kamp denne sesongen.

- Vi har fortsatt folk ute i karantene, skader og slike ting så det blir nok cirka samme tropp i Florø. Flere må trene seg opp igjen. Men det er derfor det er greit å vinne kampene så man ikke kommer bak i både poeng og kamper. Det er lettere å dra dit med seier her. Det gjør noe med treningshverdagen, restitusjon og hele pakka. Den beste restitusjonen er å vinne fotballkamper, sier Skogheim.

Med to utsatte kamper å ta igjen, blir det et hektisk program også den kommende perioden for Asker som etter planen skulle gå over til kun én kamp i uka etter neste helgs bortekamp mot tirsdagens motstander Eidsvold Turn.

- Vi har spilt fem mot fem, seks mot seks og sju mot sju for vi har ikke vært flere på trening. Men vi har ikke glemt det vi gjør med ball, kombinasjonsspill og slike ting. Vi må bruke matchene til å få løpsmeter i beina, sier Skogheim om de kommende kampene mot Florø og Fløya.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form