Lukk søk

PostNord-ligaen

January 6, 2022

Legger press på Blink: - Kjent på meg i hele år at vi skal opp

Eirik Franke Saunes fikk følelsen allerede etter 3-0-seieren over Senja i sommerens serieåpning: Dette blir året der Hødd tar steget tilbake til Obos-ligaen.

Foto: Digitalsport

Cupmesteren fra 2012 ramlet ned fra nivå to i 2016, men er nå nærmere en retur til Obos-ligaen enn noengang.

3-2-seieren i snøkaoset hjemme på Høddvoll betyr at Stjørdals-Blink må vinne lørdagens retur for å ikke å ramle ned etter to sesonger i landets nest øverste divisjon og bytte plass med Hødd.

- Nå må Blink ha mål. Det er ikke ofte vi går målløse av banen. Scorer vi, så er vi der, sier Hødd-spiller Syver Skundberg Skeide til sportsheim.no.

To tap

Ulsteinvik-gjengen har gjennomført en bunnsolid i PostNord-ligaen med kun to tap på 26 seriekamper, 18 baklengsmål (færrest i avdelingen) og hele 60 poeng.

Det hadde for eksempel holdt til å vinne den andre PostNord-ligaavdelingen der Skeid endte på topp med 56. Hødds forrige tap kom helt tilbake i august da Brattvåg ble for sterke i lokaloppgjøret.

- Vi er ubeseiret hjemme i år, vi slo et lag fra Obos-ligaen og nå skal vi kose oss på tur og rykke opp, sier Eirik Franke Saunes til sportsheim.no.

23-åringen satte selv inn 3-1-målet, hans tiende for sesongen onsdag, før Mats Lillebo forandret utgangspunktet med sitt reduseringsmål etter en corner der avslutningen forandret retning.

- Jeg har kjent på meg i hele år at vi skal opp. Det er ikke noe alternativt å reise tomhendt hjem fra Trondheim, sier Saunes selvsikkert.

Snøkaos

Kampen på Høddvoll måtte stoppes i rundt en time etter pause for å rydde vekk snøen som lavet ned. Spillerne syklet og holdt seg i gang inne i stadiongangene før det ble nok en oppvarming på kunstgresset.

- Forholdene var utfordrende. Vi var bedre enn dem da banen var grønn og vi spilte dem lave. Men det der er like for begge lag. Det var tross alt 1. desember, sier Saunes.

Trener Kevin Knappen mener Hødd skulle hatt frispark i forkant av corneren som endte med redusering til 3-2 og at laget ble snytt for straffe, men er fornøyd med å ha slått et lag som er vant med kamper på et høyere nivå.

- De var virkelig på de første ti minuttene, men vi jobbet oss inn og de siste 30 minuttene før pause var knallbra. Da var alt på våre premisser. Nå må de slå oss der oppe. Vi har troen på dette, sier treneren som uansett utfall lørdag leder Bryne på nivå to i 2022.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form