Lukk søk

Lavere divisjoner

April 4, 2023

Legger opp og går til rivalen: - Vi lo litt av det

Tidligere England-proff Torbjørn Agdestein flyttet hjem til klubben i sitt hjerte for ett år siden. Nå er 31-åringen klar som ny sjef hos erkerivalen.

Foto: Digitalsport

- Stord Fotball er klubben min som har en spesiell plass i hjertet mitt. Her har jeg hatt mine barne- og ungdomsår og det var her jeg debuterte i seniorfotballen. Jeg har hatt mange gode opplevelser og gleder meg nå stort til å bidra som spiller og trener. Jeg er svært motivert for dette.

Det sa Torbjørn Agdestein til Stords hjemmeside da det i fjor ble klart at spissen flytter tilbake til Stord for å kombinere en rolle som trener og spiller i moderklubben. Etter 17 mål på 20 seriekamper går ferden nå videre.

Til erkerivalen og naboen Bremnes.

Daglig leder

Agdestein har sagt opp jobben i Stord Fotball og starter på nyåret som daglig leder i Bremnes Idrettslag.

- Jeg ser virkelig frem til å starte i jobben ved årsskiftet. I tillegg går jeg nå inn i en travel tid med husbygging og en aktiv familiehverdag. Den siste tiden har jeg kjent på at fotballen har blitt mindre viktig. Nå velger jeg å gi meg på A-laget til Stord Fotball, uttaler Agdestein i et innlegg på Stord Facebook-side.

31-åringen ønsker nå å prioritere sivil jobb, i den grad man kan kalle en daglig leder-stilling i et idrettslag for nettopp det, og trapper ned fotballsatsingen etter en lang karriere på høyt nivå.

- Akkurat nå så trapper jeg ned. Så får vi se etter hvert om jeg blir med på noen treninger i Stord. Fotball er viktig for meg, sier Agdestein, som uansett ikke har noen planer om å ikle seg den gule Bremnes-drakten.

- Jeg sa under intervjuet at det ikke var aktuelt. Og vi lo litt av det. Men jeg står på det.

Brighton-fortid

Agdestein var bare 18 år da han ble hentet til Brighton som da spilte på nivå tre i engelsk fotball. Etter et låneopphold i Bath City og seks måneder i skotske Inverness, ble det Norge-retur og spill for Haugesund, Kristiansund, Odd og Aalesund.

Slik det ser ut nå ble en innholdsrik CV som aktiv avsluttet som toppscorer i Stord.

Naboen Bremnes har vært gjennom en turbulent sesong med uro rundt trenerteamet og interne stridigheter der det nå er klart at Lars Petter Lie erstatter Geirmund Brendesæther og Magnar Aaland foran 2023-sesongen.

- Jobben de har gjort er ikke bare et fantastisk sportslig resultat, men vel så bra er det flotte samholdet i laget de sammen med det øvrige støtteapparatet har skapt, melder hovedstyret i Bremnes IL i en pressemelding.

Og jada, Stord og Bremnes møtes selvsagt neste sesong i en avdeling som også består av: Bjarg, Staal Jørpeland, Brodd, Djerv 1919, Frøya, Fyllingsdalen, Loddefjord, Sandnes Ulf 2, Madla, Vidar, Viking 2 og Eiger.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form