Lukk søk

PostNord-ligaen

September 21, 2023

Landro ferdig i Ull/Kisa: - De sliter økonomisk

Steffen Landro mener jobben som trener i Ull/Kisa aldri ble slik han var forespeilet.

Foto: Digitalsport

- Klubben er i en situasjon der de må finne ut hvilken retning de vil gå i. Jeg synes det er riktig at de gjør det uten meg, sier Landro til Bergensavisen.

37-åringen opplyser om at han har trukket seg og forlatt Ull/Kisa med umiddelbar virkning. 2. divisjonslaget er tilbake fra en kort sommerferie og innleder del to av sesongen med lokaloppgjør mot Strømmen fredag.

- De sliter økonomisk, og det har kommet mer og mer til overflaten i år. Det har gjort at jobben aldri har blitt slik jeg ble forespeilet, sier Landro som beskriver resultatene denne sesongen som «helt ok».

Rykket ned

Til Romerikes Blad sier Landro at klubbens økonomiske situasjon påvirket satsingen på A-laget.

Han kom til Ull/Kisa høsten 2021, men klarte ikke redde klubben fra nedrykk. I fjor endte Jessheim-laget på andreplass bak Hødd og misset i kvalifiseringen mot Arendal.

Denne sesongen har laget skuffet som store favoritter i en avdeling der Levanger suser mot et overraskende opprykk med full pott så langt.

- Siden nyttår har det hele veien dukket opp ting som har vært utfordrende for klubben. Dette var ikke belyst da jeg ble enig om å ta ett år til. Jeg fikk beskjed om at situasjonen ikke kom til å utvikle seg i positiv retning. Det har jeg full respekt for og derfor syntes er helt greit at noen andre tar ansvar ut året, sier Landro til RB.

Assistenttrener Mats André Kaland leder Ull/Kisa mot sin gamle klubb Strømmen neste helg.

Sørløkk ut

Daglig leder Thomas Løvdal forteller at Ull/Kisa gikk 2,5 millioner i underskudd i fjor og forklarer mye av dette med satsingen på å ta A-laget tilbake til nivå to.

- De økonomiske forutsetningene til A-laget har ikke endret seg gjennom året. Vi kan ikke bruke mer ressurser enn det vi har, sier Løvdal, sier han til Romerikes Blad.

Økonomien bedres noe av salget av Sondre Sørløkk til Fredrikstad tidligere denne uken, men svekker samtidig Kisa i jakten på opprykk og mest realistisk andreplassen i avdelingen der Tromsdalen per nå har et forsprang på fire poeng.

Landro forteller at han nå skal ta seg en sjelden ferie før han begynner planleggingen av 2024.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form