Lukk søk

Lavere divisjoner

October 1, 2021

La cupplanen mens han kommenterte Glimt: - Ikke så mye som har skremt oss

Torsdag kveld var Joachim Kildal kommentator da Glimt feide over Valur kjemme i Europa Conference League. Søndag forteller han Junkeren-spillerne hvordan byens beste lag kan slås.

Foto: Digitalsport/junkeren.no

- Jeg kjenner dem veldig godt, ja, sier Kildal til norskfotball.com.

Junkeren-trener har flere roller i lokalfotballen i Bodø og har de siste årene også jobbet som kommentator for lokalavisen Avisa Nordland i tillegg til å trene 3. divisjonsklubben. Så sent som torsdag formidlet han Glimts 3-0-seier over Valur.

- Ble du skremt?

- Nei, jeg ble ikke skremt. Jeg har sett Glimt mye og jobbet rundt dem de siste sesongene, og i fjor kunne man periodevis bli skremt, men i år er det ikke så mye som har skremt oss. Samtidig er det Norges nest beste lag per dags dato. Sammen med Molde har de vært best de siste årene, så kvaliteten er så høy som du kan få det i Norge.

Endelig Glimt

Minis moderklubb Junkeren tok seg til 1. runde i cupen både i 2016, 2018 og 2019 uten å få møte Bodø/Glimt i byduell. Nå har Kildal lagt planen for hvordan fjorårets suverene mester kan slås ut.

- Hvis de gjør en del endringer på laget kjenner vi også veldig godt til de spillerne som kommer inn. Vi vet hvem de er, vi har sett dem, spilt mot dem og flere av våre spillere er kompiser med Glimt-guttene. Vi kjenner laget godt, sier Kildal.

- Har du sett noen svakheter?

- Jada, svakheter finnes i alle fotballag. Vi tror vi skal ha en mulighet til å gi dem kamp hvert fall. Det er det som er artig med disse kampene selv om vi vet vi taper de aller fleste kampene mot Glimt, sier treneren som håper på drøye 500 tilskuere på Stordalen søndag.

- Hvordan er status i Junkeren foran seriestart?

- Vi ante ikke hvor vi sto foran cupkampen mot Mjølner forrige helg, men jeg syns det ser greit ut. Vi har kun møtt Rana da vi har få lag i nærområdet å spille mot, men vi må bygge videre på det vi har gjort så langt. Så får vi se hvor det tar oss.

- Bør vinne med en del mål

Slik norskfotball.com allerede har omtalt kjøpte Moss-supporterne i Kråkevingen billetter for 60.000 kroner for å sørge for å flest mulig av sine egne fans inn på cupfesten mot Fredrikstad.

Folksomt blir det også i Oslo der Nordstrand, Gressbanen og det nye anlegget på vestkanten tar imot henholdsvis Sarpsborg, Strømsgodset og Vålerenga.

- Sarpsborg er naturligvis soleklare favoritter, men cup er cup er det noe som heter. Jeg forventer et kampbilde hvor gjestene har mest ball og sikkert vil prøve å «drepe» kampen fortest mulig. De har alt av press på seg, men uavhengig av det er dette en kamp de bør vinne med en del mål gitt forutsetningene, sier Nordstrand-trener Thomas Holm til Nordstrands hjemmeside.

Hvis man holder seg til cup som definisjon, er Djerv 1919 best i byen for øyeblikket etter at både FK Haugesund og Vard røk ut i cupens 1. runde. Den gamle storheten ble belønnet med hjemmekamp mot Viking.

- Vi trakk gullbilletten! Viking var det kuleste vi kunne få. Det er fantastisk for klubben, og ikke minst for spillerne som får prøve seg mot et elitelag. Staal klarte å plage dem i 1. runde. Dumt for oss kanskje. For Viking lærte kanskje litt av det, sier trener Ferdinand Krohn Haaland til Haugesunds Avis.

Her er 2. rundekampene:

Moss - Fredrikstad
Nordstrand - Sarpsborg 08
Skeid - Lillestrøm
Kjelsås - Grorud
Ready - Strømsgodset
Ullern - Vålerenga
Eidsvold Turn - Raufoss
Ull/Kisa - Stabæk
Notodden - Mjøndalen
Kongsvinger - Strømmen
Gjøvik-Lyn - HamKam
Fram - Odd (
Arendal - Sandefjord
Fløy - Jerv
Vidar - Start
Sola - Bryne
Åkra - Sandnes Ulf
Djerv 1919 - Viking
Stord - Åsane
Fana - Brann (1. aug)
Fyllingsdalen - Øygarden
Florø - Sogndal
Hødd - Molde
Brattvåg - Aalesund
Orkla - Rosenborg
Nardo - Stjørdals-Blink
Tiller - Kristiansund
Levanger - Ranheim
Junkeren - Bodø/Glimt
Harstad - Senja
Fløya - KFUM Oslo
Alta - Tromsø...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form