Lukk søk

Lavere divisjoner

April 4, 2023

Kun målforskjellen skiller: - Det er litt seriefinale

Og det er så definitivt ingen underdrivelse fra den rutinerte Follo-stopperen Edvard Skagestad foran helgens møte med Fram Larvik.

Foto: Digitalsport

1-1 i omkampen mellom Eik Tønsberg og Follo onsdag kveld betyr at kun tre små scoringer skiller serieleder Fram Larvik fra samarbeidsklubben som har overrasket stort denne sesongen.

Lørdag møtes nummer én og nummer to i Framparken til det som kan bli en helt avgjørende match i 3. divisjon avdeling 4 kun fire runder før slutt.

- Vi har alt å spille for, og det er opp til oss. Det er deilig. Det ene poenget her kan bli verdifullt det. Det er bare tre mål mellom oss (og Fram). Men det er litt seriefinale til helgen, sier Follo-stopper Edvard Skagestad til Østlandets Blad.

Drama - igjen

NFFs doms- og seksjonsutvalg ga tidligere i høst Follo medhold i sin klage på utvisningen av keeper Sander Østbye og bestemte at oppgjøret på Tønsberg gressbane skulle spilles på nytt onsdag kveld.

Den kontroversielle situasjonen skjedde etter 53 minutter på stillingen 1-0 til Eik. Østbye rotet på et tilbakespill og holdt på å miste ballen til en Eik-spiss. Det ser fra videoen ut som det ender med at spissen kanskje (eller kanskje ikke?) toucher ballen slik at den havnet i Østbyes fang.

Dommer mente imidlertid at det var tilbakespill, og ga samtidig utvisning fordi han mente keeper forhindret en åpenbar målsjanse. Siden regelbruken er feil, og tilbakespill ikke skal gi utvisning, fikk dermed Follo gjennom sin anke hos NFF.

Onsdag kveld ga det tidligere Vålerenga-talentet Rino Falk Larsen Follo ledelsen etter 17 minutter før Markus Dahlen Brændsrød, også han med en fortid i VIF, utlignet kvarteret før slutt etter et voldsomt Eik-press.

- Vi skapte desidert flest målsjanser og skulle avgjort. Guttene blødde virkelig for drakta, jobbet knallhardt i samtlige 90 minutter og hadde fortjent full pott. Vi var best i august og vi var best i kveld, er dommen fra Eik-trener Kjetil Kristoffersen til Tønsbergs Blad.

På overtid ropte hele Tønsberg Gressbane på straffespark, men dommeren var ikke enig og da endte det 1-1.

Opprykksduellen

Fram Larvik og Follo står dermed begge med 49 poeng foran lørdagens storkamp i Framparken. Det skal mye til dersom ikke et av disse to lagene spiller på nivå tre neste sesong.

Pors følger som nummer tre med 43 poeng, men å hente inn seks poeng på tetduoen på fire kamper virker mindre realistisk. Også Eik Tønsberg hadde ambisjoner om opprykk denne høsten, men er nå ti poeng bak førsteplassen.

-  Det er selvsagt en toppkamp og et viktig oppgjør. Likevel er det først og fremst årets kuleste kamp, og Larviks-publikummet bør være fornøyd med at vi har et lag som er i vår posisjon nå. Så møt opp på lørdag og støtt guttene mot Follo, sier Fram-trener Haakon Lunov til Østlandsposten.

Etter lørdagens duell avslutter Fram Larvik mot Start 2, Sprint-Jeløy og Halsen mens Follo har igjen Vindbjart, Fredrikstad 2 og Pors.

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form