Lukk søk

PostNord-ligaen

December 30, 2022

Kun Fram står uten trener: - Juleferie forlenger arbeidet

Etter at Ørn Horten sikret seg islendingen Heidar Geir Juliusson, er det kun Fram Larvik som står uten trener i 2. divisjon.

Foto: Digitalsport

Fram Larvik-ledelsen har tidligere uttalt at de regnet med å ha en trener klar før jul, men jakten pågår fortsatt i Framparken. Styremedlem Christian Holthe forteller at julen har forsinket prosessen:

- Juleferie forlenger arbeidet for både oss og kandidatene. Vi jobber fortsatt grundig, og er i gode dialoger med flere kandidater, men ingenting er klart ennå, sier han til Østlandsposten.

Fram Larvik har likevel store deler av troppen på plass der klubben i julen har presentert at sentrale brikker som Miguel Vieira og Mahmoud «Mac» Laham begge har kontrakter for 2023.

Ørn i mål

Vestfold-naboen Ørn Horten kan feire nyttårsaften med ny trener på plass etter at Heidar Geir Juliusson ble klar onsdag. Islendingen kommer fra tilsvarende jobb hos divisjonskollega Kvik Halden.

- Jeg så mange kamper med Ørn dette året fordi vi var i samme avdeling. Det er et spennende lag med mange gode spillere som spilte mye god fotball. Jeg har også hørt mye bra om klubben, og er sikker på at det er et bra sted å utvikle seg som trener, sier Juliusson til Ørns hjemmeside.

Horten-laget måtte noe overraskende på trenerjakt da Kjell André Thu takket ja til heltidsjobb i Egersund, og landet etter hvert på Juliusson etter blant annet anbefalinger fra de tidligere Kvik Halden-trenerne Kent Bergersen og Tor Thodesen.

- Jeg vil bygge videre på mye av det Thu har gjort i årets sesong, men vil nok ikke alltid spille ut bakfra. Jeg syns det er viktig å variere, og noen ganger må vi være litt mer kyniske og litt mer tålmodige. Det er en tøff avdeling, men jeg liker utfordringer, sier Juliusson som håper å bosette seg i Horten med samboeren.

35 navn

Ørn-sportssjef Atle Hovde forteller at klubben hadde så mye som 35 navn på listen fra start av, men at man raskt kom ned på langt færre alternativer på veien mot Juliusson-ansettelsen.

- Vi har gjort en grundig jobb og er ganske sikre på at Heidar er riktig mann for Ørn. Han er et trenertalent med ambisjoner, akkurat som Kjell Andre hadde, og vi fikk mange gode referanser på ham, sier Hovde.

Ørn Horten har ikke økonomi til å ha en heltidsansatt hovedtrener, og islendingen vil blant annet lede to økter i uken på klubbens akademi i tillegg til jobben som sjef som 2. divisjonslaget.

Juliusson har spillerbakgrunn fra diverse klubber på Island, svenske Hammarby, Brage og Ängelholm i tillegg til en kort periode som HamKam-spiller våren 2014. I november takket han til å lede Kvik Halden i 2023 - nå venter i stedet tilsvarende jobb i Lystlunden.

2. divisjon avdeling 1:

Grorud: Jonas Rygg
Lyn: Jan Halvor Halvorsen
Fram Larvik: 
Aalesund 2: Amund Skiri og Tor Hogne Aarøy
Træff: Petter Sjåholm Melø
Brattvåg: René Skovdahl
Egersund: Kjell André Thu
Vard Haugesund: Kolbjørn Fosen
Fløy: Joey Hardarson
Arendal: Roger Risholt
Notodden: Stian Lund
Ørn Horten: Heidar Geir Juliusson
Kjelsås: Eivind Kampen
Vålerenga 2: Øystein Sanden

2. divisjon avdeling 2:

Stjørdals-Blink: Odd-Karl Stangnes
Levanger: Per Verner Rønning
Sotra: Renate Blindheim
Brann 2: Azar Karadas
Strømsgodset 2: Tomas S. Halvorsen
Junkeren: Joachim Kildal
Alta: Mate Duilo
Tromsdalen: Alexander Samuelsen
Ull/Kisa: Steffen Landro
Gjøvik-Lyn: Espen Haug
Strømmen: Kasey Wehrman
Bærum: Øystein Garborg
Ullern: Stian Børven
Kvik Halden: Arne Erlandsen

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form