Lukk søk

PostNord-ligaen

September 1, 2022

Kun FFK matcher Moss' kanonstart: - En gjeng som aldri gir opp

Moss har allerede satt klubbrekord, men må fortsette å vinne også de neste ukene skal de slå Fredrikstads rekord fra nye 2. divisjon.

Foto med tillatelse: Christian Thuesen

2017-sesongen var den første i norsk fotballs historie med kun to avdelinger på 2. divisjonsnivå. Siden halveringen og spissingen er det kun ett lag som har startet like bra som årets Moss-utgave.

Rivalen Fredrikstad i 2020.

Som Moss sto FFK med full pott og 27 poeng etter ni serierunder. Lar vi målforskjellen avgjøre plasseres FFKs 34-8 foran Moss som har 20-6 etter mandagens 3-1-seier borte mot Odd-rekruttene.

Nekter å tape

Lokalavisen Moss Avis spurte trener Thomas Myhre etter triumfen i Skien om årsaken til at laget nekter å tape.

- Det er jo for det første en god egenskap å ha når man bedriver fotball. Vi jobber hele tiden med å bygge en kultur hvor alle står sammen, om alt. Vi har ikke med noen gratispassasjerer som ikke spiller for kollektivet. Vi tillater ikke at spillere setter seg selv foran laget. Derfor har vi blitt en gjeng som aldri gir opp og som alltid gjør sitt beste for MFK, svarer Myhre.

Mot Odd-rekruttene gjorde den tidligere landslagskeeperen hele seks endringer på laget. Flere spillere ble hvilt og to som er ett gult kort fra å måtte sone karantene sto over. Grunnen? Søndagens toppkamp på Melløs mot serietoer Arendal.

Med syv poeng ned til arendalittene sier det seg selv at ett eller tre poeng vil bety en fin sommer i Moss.

- Dersom vi skal dit vi ønsker så er vi avhengig å gjøre grep som dette. Vi må få flere av spillerne i gang og vi må ikke være redde for å gi spillere sjansen fra start. De som kom inn og startet matchen i dag gjorde en fantastisk jobb, og jeg er stolt av det de presterte. Vi må rett og slett tørre å se et større bilde, sier Myhre.

Gode åpninger

2020-utgaven av Fredrikstad vant alle de 13 seriekampene i det som ble en amputert sesongen grunnet pandemien. Høsten ble avsluttet med et sluttspill etter at tabellen ble delt i to og FFK avga poeng i to av de seks kampene.

Siden 2017-sesongen er det åtte lag som har startet sesongen med ni strake kamper uten tap:

2017: Nest-Sotra, Bryne og Alta
2018: 
Skeid
2019: Kjelsås
2020: Fredrikstad
2021: Hødd
2022: Moss

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

Tror du Moss sprekker? Coolbet tilbyr odds på hvor laget ender på tabellen:

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form