Lukk søk

Eliteserien

April 4, 2023

Kulden skaper cuptrøbbel - Brann spiller på Åsane Arena

Kulde og snø skaper trøbbel for nok en cupkamp. Nå er det klart at Branns møte med Haugesund i Bergen spilles på Åsane Arena.

Foto: Digitalsport

Cupfotball i mars fortsetter å skape trøbbel for norske klubber. Skeid, Stabæk og Sandefjord har alle flyttet sine kamper og i Trondheim i helgen måtte det ryddes snø før Bodø/Glimt kunne sikre seg plass i kvartfinalen.

Til tross for gress som underlag på stadion så Brann ut til å ha god kontroll på søndagens hjemmekamp mot Haugesund, men tirsdag kveld ble det kjent at værmeldingen kunne sende matchen til Åsane Arena.

- Det er meldt minusgrader hele uken, og til helgen kan det også komme snø. Det gjør at vi ennå ikke er sikre på om cupkampen mot Haugesund kan spilles på Brann stadion, eller om den må flyttes til Åsane Arena, sier daglig leder i Brann, Christian Kalvenes, til klubbens hjemmeside.

Nå er avgjørelsen tatt. Matchen spilles på Åsane Arena.

Pauser billettsalget

Obos-arenaen har en kapasitet på 3300 sitteplasser. Da det allerede var solgt over 3000 billetter til Haugesund-kampen tirsdag, ble billettsalget satt på pause i påvente av en konklusjon på arenaspørsmålet.

- Vi stopper salget inntil videre til vi vet om kampen må flyttes. Det er veldig væravhengig, sier Branns kommersielle leder Therese Rygg til Bergenavisen da.

Åsane ønsket å hjelpe naboen Brann, men søndag klokken 16:45 spilles det også en landskamp i håndball på gigantanlegget med over 2000 tilskuere inne i hallen.

Roald Bruun-Hanssen uttalte til Bergenavisen at en eventuell Brann-cupkamp på Åsane Arena dermed ikke kunne avvikles klokken 17 som planlagt, men måtte flyttes til et annet tidspunkt.

En løsning kunne være å spille matchen tidligere søndag. Nå er oppgjøret berammet til Åsane Arena med avspark klokken 13:00.

Sandefjord til Mjøndalen

Tre av de åtte lagene som har fått hjemmekamp i cupens 4. runde, som i år avvikles i mars, har gress som underlag på sine hovedarenaer.

Skeid vurderte en periode å møte Molde i Frøya storhall da de ikke fikk benytte Vallhall, men endte opp i LSK-hallen. Stabæks hjemmekamp mot Bryne spilles i Sandvika på AJ Arena.

Sandefjord vurderte flere ulike løsninger før de endte opp med å leie Consto Arena i Mjøndalen til cupduellen mot Odd.

- Skulle vi vurdert Release Arena på det tidspunktet ville det medført betydelige strømkostnader for oss. For øyeblikket ser vår hjemmebane ut som en skøytearena, og vi måtte ha satt på varmen med det aller første, uttalte daglig leder Espen Bugge Pettersen til Sandefjords hjemmeside i januar.

4.runde i cupen:

5. mars:

Ranheim - Bodø/Glimt 0-4

12. mars:

Brann - Haugesund, Åsane Arena 13.00
Skeid - Molde, LSK-hallen 15.00
Stabæk - Bryne, AJ Arena 15.00
Sandefjord - Odd, Consto Arena 17.00
Start - Tromsø, Sparebanken Sør Arena 17.00
Sogndal - Lillestrøm, Fosshaugane 17.00
Viking - Rosenborg, SR-Bank Arena 20.15

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form