Lukk søk

PostNord-ligaen

January 23, 2024

Kulde og snø preger oppkjøringen: - Hater å gå på plan B

Kvik Halden er et av mange lag som har måttet avlyse eller endre økter så langt i januar grunnet både kulde og store nedbørsmengder.

Foto: norskfotball.com

- Jeg hater å gå på plan B, fordi det betyr at plan A ikke har fungert, sier Kvik Haldens nye trener Hugo Vicente til Halden Arbeiderblad.

Østfoldingene er en av mange breddeklubber som har fått en amputert start på januar-oppkjøringen. Forrige uke preget kulden store deler av Østlandet og gjorde seg oppvarmede kunstgressbaner ubrukelige.

Da temperaturen ble mer fotballvennlig, kom nedbøren og uværet som blant annet stengte en rekke skoler mandag.

- Heldigvis er oppkjøringen veldig lang. Jeg har vært med på oppkjøringer som har vært i bare fire uker, så jeg er ikke bekymret. Samtidig er det langt ifra optimalt, sier Vicente.

Avlyst kamp

Mange lag spiller årets første treningskamp denne uken og helgen, og OBOS Supercup har avspark fredag i Oslo, men flere av lagene som planla årets første test forrige uke, måtte gjøre endringer.

Eik Tønsberg flyttet kampen mot Sandefjord, men heller ikke på Flints anlegg lot oppgjøret seg gjennomføre grunnet snø.

Kvik Halden hadde spikret kamp mot 4. divisjonslaget Kråkerøy fredag 19. januar, men testen måtte avlyses og en mulighet til å se flere prøvespillere i aksjon i match forsvant.

Vicente forteller at haldenserne har forsøkt å flytte enkelte økter innendørs i Østfoldhallen, men den er mer eller mindre fullbooket.

Lag som har kommet seg inn i for eksempel LSK-hallen som en plan B, har måtte trene på ledige tider før jobb tidlig på morgenen eller svært sent på kvelden.

Møter FFK 2

2. divisjonsklubben, som nylig hentet inn Amin Askar som ny assistent, er sikret plass i Østfoldhallen og årets første kamp lørdag når FFK 2 er motstander.

Kvik Halden skal også teste seg mot Follo, Ørn Horten, Asker, Sprint-Jeløy og Strømmen i samme arena før seriestarten mot Brattvåg i april. Vinterens eneste bortekamp spilles mot nyopprykkede Lyn på Kringsjå 9. februar.

PS! Fredrikstad-gutten Joakim Østvold, som spilte for Bærum i fjor høst, er Kvik Haldens ferskeste signering. Han ble presentert hos de rød- og hvitstripede mandag.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form