Lukk søk

PostNord-ligaen

October 1, 2021

Kråkevingen kuppet billettsalget: - Her skal det være mossinger!

Da Moss-supporterne oppdaget at klubben la ut billettene til cupkampen mot FFK for åpent salg, la de 60.000 kroner på bordet og kjøpte alle sammen selv.

Foto med tillatelse: Christian Thuesen

- Stadion skal være gul og svart! Det er de vi skal ha inn. Her skal det være mossinger! sier Kråkevingen-talsmann Jan Erik Syverud til norskfotball.com.

Supporterklubben reagerte raskt da Moss la ut 560 billetter for åpent salg til søndagens cupkamp mot erkerival Fredrikstad. Av frykt for at de røde og hvite kom til å forsyne seg grovt av plassene på tribunen, kjøpte de like gjerne alle sammen.

- Det er koronarestriksjoner og i tillegg færre plasser enn vanlig da også den ene tribunen er under oppussing. Da er det ikke så mange som får komme inn. Vi ønsker å sikre flest mulig mossinger på kamp. Det er det som er målet med dette her. Vi har sett tidligere at billetter kan bli kuppet når de legges ut åpent. Vi vil ha inn våre folk, forklarer Syverud.

750 tilskuere

Normalt kunne en cupduell mellom Moss og FFK samlet flere tusen tilskuere på Melløs, men søndag slipper kun 750 mennesker inn.

FFK får 40 billetter, 110 går til samarbeidspartnere og lignende men de resterende 560 er trygt i kråkenes vinger.

- Nå har vi sikret klubben inntekter ved å kjøpe alle billettene som lå ute for åpent salg, så selger vi dem videre uten noen fortjeneste. Det er en vinn-vinn-situasjon. Klubben var også kjempefornøyde med dette initiativet. Nå får de inn bra med penger. Det viser også at Kråkevingen og MFK kan samarbeide om store ting, sier Syverud.

Normalt sett hadde Kråkevingen gjerne tatt en tribuneduell mot Plankehaugen, men ikke denne denne helgen.

- Vi liker å ha trykket rundt disse kampene mot FFK, men det viktigste er å få inn våre egne. Når den nye tribunen står klar, og det er plass til nesten 2000 tilskuere her, blir det noe annet. Nå må vi prioritere oss selv. FFK er våre rivaler, og det var bra engasjement rundt kampene i 2018 med blant annet over 3000 på Melløs og ny rekord i Fredrikstad etter at de mobiliserte. Det selvsagt sykt deilig å slå de der nede i 2019 og samtidig ødelegge opprykksmulighetene deres.

Minner om 1987

Moss har definitivt opplevd bedre tider i fotballhierarkiet, og har de siste årene også vært kun tredje best i gamle Østfold fylke. Syverud mener likevel fotballinteressen i byen fortsatt er stor.

- Det er bra trykk rundt Moss kontra andre klubber på dette nivået. I 3. divisjon hadde vi høyere snitt enn Ranheim hadde i Eliteserien. Vi lever på gammel historie med god fotballkultur, sier talsmannen som for tiden opplever svært forskjellige tilstander på arenaene rundt omkring på nivå tre.

- Det er veldig opp og ned hvordan ting løses i PostNord-ligaen. Det er litt slitsomt for oss supportere. Divisjonen er veldig delt mellom topp og bredde der vi på enkelte baner har opplevd å måtte kle av oss for å vise at vi ikke har med supporterutstyr inn på arenaen mens de andre steder bare er glade for at det kommer folk.

Mens FFK lader opp denne uken med kampfri og som topplag i Obos-ligaen etter opprykket i fjor, kjemper Moss på nedre halvdel på nivået under med serierunde også i midtuken. Troen på det som vil være en liten cupsmell er likevel tilstede:

- I 1987 slo Råde Moss ut av cupen. Da sa Nils Arne Eggen at cup er cup, fotballen er rund, alt er mulig. Det gjelder fortsatt. Vi er sterke i troen. Vi må tro det går!

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form