Lukk søk

Lavere divisjoner

December 22, 2023

Kovacs tar over 5. divisjonsklubb: - Årets julegave!

Peter Wiik-Kovacs blir nok en trenerprofil i breddefotballen neste sesong når han tar over Tønsberg FK i 5. divisjon.

Foto med tillatelse: Tønsberg FK

Den gamle spisskjempen ble denne uken presentert som ny TFK-trener.

- Årets julegave til alle som er glad i Tønsberg Fotballklubb! Treneren for A-laget for 2024 er Peter Wiik-Kovascs, skriver klubben på sin Facebook-side.

Kovacs er ungarer, men kom til Norge allerede sommeren 2002 da han ble hentet til Tromsø og leverte 14 mål på 16 kamper i del to av sesongen. Det skulle bli starten på en stor karriere i Eliteserien.

Spilte for Re

45-åringen dro videre til Viking, Strømsgodset, Odd, Sarpsborg og Sandefjord Fotball før karrieren ble rundet av litt lenger ned i divisjonene.

Etter ti kamper for Arendal i Obos-ligaen i 2017, spilte Kovacs for Stoppen i 4. og 5. divisjon og scoret fem mål på ti kamper for Re FK i 4. divisjon i Vestfold i 2019.

Kovacs har UEFA A-trenerutdanning og har blant annet vært involvert i damesatsingen i Sandefjord sammen med kona Melissa Wiik-Kovacs. I 2018 jobbet han som samfunnskontakt og spillerutvikler i Strømsgodsets utviklingsavdeling.

Nå skal han lede Tønsberg FK-teamet som også vil bestå av spillende assistent Christian Andersen og keepertrener Kim Bjørkesett.

5. divisjon

Tønsberg FK må ikke forveksles med FK Tønsberg som samarbeidsklubben i byen het en periode før Eik igjen ble navnet på satsingen og som endte med opprykk til PostNord-ligaen denne høsten.

-Alle fotballklubber skal også ha sin «spydspiss», nemlig A-laget. Dersom det skal bli det, så må man handle deretter. Derfor har klubben lett på øverste hylle hva gjelder trenerkompetanse og dermed signert selveste Peter Wiik-Kovacs, skriver TFK på sin hjemmeside.

I sommerbyen tar Kovacs over et lag som endte på sjetteplass i 5. divisjon denne sesongen bak både Barkåker og Holmestrand og ikke minst Larvik Turn som nå igjen satser med ansettelsen av Petter Belsvik som ny trener.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form