Lukk søk

PostNord-ligaen

October 26, 2023

Kommunen stengte banen - opprykkskampene flyttes ti mil

Egersund står uten hjemmebane i jakten på spill i Obos-ligaen neste sesong etter at det kommunale anlegget i byen stenges ut året.

Foto med tillatelse: Knut G. Bjerva

Løsningen finnes ti mil unna - på Jørpeland.

Denne uken ble det bekreftet at Eigersund kommune har stengt idrettsparken i byen der EIK ikke har tapt en eneste kamp denne sesongen. Det betyr at Egersunds A-lag i PostNord-ligaen, og alle andre EIK-lag, må finne en alternativ bane å trene og spille kamper på ut året.

- Klubben har brukt sin siste kalori på dette, og har fokus på å gjøre det best sportslig de siste tre kampene slik vi potensielt kan få til ett historisk opprykk til OBOS-ligaen, melder EIK på sin hjemmeside.

Endte på Jørpeland

Egersund-ledelsen har sett på alternative løsninger for de to siste hjemmekampene mot Kjelsås og Vard Haugesund.

Klubben melder selv at Klepp, Ålgård og Brodd har vært aktuelle destinasjoner, men at de tre alternativene ble valgt bort grunnet tilstanden på selve kunstgressdekket.

Da det stilles arenakrav for spill på nivå tre, endte Egersund opp med å låne Jørpeland stadion til de to hjemmekampene som kan bli helt avgjørende for «tigrene».

3. divisjonsarenaen der Staal Jørpeland spiller sine hjemmekamper ligger ti mil fra Egersund. En sponsor har satt opp gratis buss til kampen mot Kjelsås der det også er gratis inngang.

- Vi forstår frustrasjonen til våre supportere, men håper å se flest mulig på Jørpeland til to meget viktige kamper i årets sesong! skriver EIK.

Opprykksduell

Banestengingen kommer på en meget ugunstig tidspunkt for Egersund. Tre serierunder før slutt i PostNord-ligaen er det ett fattig mål som skiller EIK fra tabelltoppen.

Lyn, som også har måttet benytte flere hjemmebaner denne sesongen, møter Vard Haugesund på Bislett og Notodden på bortebane før sesongen avsluttes med hjemmekamp mot Fram Larvik i Oslo.

Opprykksrivalen Egersund har i tillegg til hjemmekampene mot Kjelsås og Vard Haugesund igjen en bortekamp mot Vålerenga-rekruttene i Oslo.

Lyn eller Egersund rykker direkte opp i Obos-ligaen mens laget som ender på andreplass vil møte Tromsdalen. Vinneren av 2. divisjonsduellen møter lag nummer 14 fra nivå to til kamp om de siste plassen i Obos-ligaen 2024.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form