Lukk søk

Obosligaen

April 4, 2023

Klubbjakten på Twitter sett av titusener: - Gøy at det har begynt å røre seg

Olav Øby dokumenter sitt liv som Bosman-spiller på Twitter der den utradisjonelle jakten på ny arbeidsgiver denne uken har over 65.000 visninger.

Skjermdump: Olav Øbys Twitter-konto

«Målet er å fortsette å spille toppfotball! Det er en del av meg. Av personligheten min. Selvrealiseringen. Vinne med gutta. De man blir så glad i! Så til klubber der ute - her er jeg. Har bra dødballfot, undervurdert teknikk, enorm vinnervilje og bidrar til at laget vinner».

Slik markedsførte Olav Øby seg selv i en Twitter-tråd mandag 2. januar. 28-åringen sto uten kontrakt og jobb på årets første arbeidsdag og tok i bruk mikrobloggtjenesten i klubbjakten.

Fire dager senere har den tidligere FFK-spillerens «annonse» over 67.000 visninger. Klubbjakten har også fått omtale både i Fredriksstad Blad, hos TV 2 og her.

Holder seg i form

I den samme tråden tar Øby med sine følgere på oppkjøringen der han holder seg i form både ved å trene for seg selv og med kompiser og andre klubbløse spillere.

Torsdagen startet med balløkt i Greihallen klokken 11 etterfulgt av møte med midtbanespillerens agenter samt futsaløkt på Ekeberg med 14 andre klokken 21:30.

- Sylskarp duo som har kommet for å bli! Gjøre opp status, planlegge tiden fremover, hva bør være mitt fokus, høre hvordan de tenker og klekke ut en plan. Gøy at det har begynt å røre seg. Interesse er alltid smigrende! skriver Øby.

Det har nærmest blitt en vane de siste årene at FFK-spillere som trapper ned ender i hardtsatsende Råde som heller ikke denne sesongen lyktes med å ta steget opp fra 4. divisjon.

På Twitter bekrefter Øby at også han har snakket med Råde-leder Knut Erik Berg.

- Hatt en hyggelig prat med K.E. Berg! Råde virker å drive klubb på en forbilledlig måte.

Sverige?

«Fotballspiller. Kommentator. Master i coaching og idrettspsykologi fra NIH. Spent på 2023!»

Slik lyder Øbys Twitter-bio. 28-åringen har en lang karriere bak seg i de øverste divisjonene med spill for blant annet Sarpsborg, Kristiansund, KFUM Oslo, Kongsvinger og sist Fredrikstad.

- Det er viktig å spille på litt humor, sa Øby tidligere denne uken til Fredriksstad Blad. om Twitter-stuntet.

Og det er ikke kun Norge og norsk fotball som kan være aktuelt. 28-åringen sier til Fredriksstad Blad at han gjerne kan tenke seg en sesong i Sverige dersom noen klubber øst for grensen viser interesse.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form