Lukk søk

Obosligaen

April 4, 2023

Klubbjakt på Twitter: - Det var ikke helt planen

Kunne du tenke deg en spiller med bra dødballfot, undervurdert teknikk, enorm vinnervilje og som bidrar til at laget ditt vinner?

Skjermdump: Olav Øbys Twitter-konto

Da kan Olav Øby være mannen for din klubb! Den tidligere Fredrikstad-spilleren står uten kontrakt og jobb fra 1. januar, og forsøker - med glimt i øyet - nå å selge seg selv inn hos nye arbeidsgivere.

«Fotballspiller. Kommentator. Master i coaching og idrettspsykologi fra NIH. Spent på 2023!»

Slik lyder Øbys Twitter-bio. Mikrobloggtjenesten, som har fått mye oppmerksomhet også i vinter, fungerer for tiden som en slags annonse for den klubbløse midtbanespilleren.

- Det er viktig å spille på litt humor, sier han til Fredriksstad Blad.

I toppfotballen

28-åringen har en lang karriere bak seg i de øverste divisjonene med spill for blant annet Sarpsborg, Kristiansund, KFUM Oslo, Kongsvinger og sist Fredrikstad.

Fem mål og seks assist på kun 13 kamper fra start i Obos-ligaen forrige sesong burde om ikke annet være en god CV å selge inn til potensielt nye klubber.

- Det er litt spesielt at jeg kan vise til en slik statistikk som dyp midtbanespiller. Så er det å håpe at jeg får muligheten til å levere en ny god sesongen en annen plass, sier Øby.

Øby skriver på at Twitter at det er rundt ti år siden han signerte sin første proffkontrakt med Sarpsborg 08. Siden har han aldri gått inn i det nye året med en usikkerhet som han kjenner på nå.

- Målet er å fortsette å spille toppfotball! Det er en del av meg. Av personligheten min. Selvrealiseringen. Vinne med gutta. De man blir så glad i! Så til klubber der ute - her er jeg. Har bra dødballfot, undervurdert teknikk, enorm vinnervilje og bidrar til at laget vinner, melder Øby på Twitter der han også deler hvordan han for tiden holder seg i form for seg selv.

Sverige?

Men det er ikke kun Norge og norsk fotball som kan være aktuelt. 28-åringen sier til Fredriksstad Blad at han gjerne kan tenke seg en sesong i Sverige dersom noen klubber øst for grensen viser interesse.

Øby forteller også at Twitter-stuntet så langt har ført til enkelte henvendelser.

- Det var ikke helt planen, men det har vært ganske stille på overgangsmarkedet i desember måned. Det har nok litt med at det er en veldig sen seriestart i år. Jeg ser på meg selv som en seriøs utøver, og jeg har på ingen måte gjort mitt siste som spiller. Jeg er fortsatt sulten.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form