Lukk søk

Lavere divisjoner

September 21, 2023

Klar for klubb nummer syv - scoret i debuten: - Passer bedre

Simen Næss har scoret mål for Åsane, Nest-Sotra, Raufoss, Bryne, Lysekloster og Frøya - i helgen ble det nettsus på første forsøk for Sandviken.

Foto: Digitalsport

Forrige uke ble det klart at toppscoreren forlater Frøya og signerer for Sandviken - et annet Bergens-lag trygt plassert rundt midten av tabellen i 3. divisjon.

Lørdag kom både debuten og det første målet i den nye drakten da Næss la på til 3-1 borte mot Ullern-rekruttene i en match bergenserne vant 5-1.

- Jeg bor nå i Åsane så det er betraktelig kortere vei til Stemmemyren enn til Fyllingsdalen, sier Næss til norskfotball.com og klubbyttet midt i sesongen som kanskje kom overraskende på flere.

- Det passer også bedre med treningstidene nå som jeg er tilbake i full jobb etter pappaperm.

Toppscorer

Næss må få en solid del av æren for at lille Frøya etter opprykket i 2021 har vist seg som et meget solid 3. divisjonslag.

I fjor scoret spissen 19 mål i debutsesongen i Frøya idrettspark da laget endte på tiendeplass med ti poeng ned til lagene under streken. Nå ligger Frøya trygt plassert midt på tabellen takket være blant annet i Næss-mål.

På Stemmemyren har Sandviken lite å spille for ut sesongen, men i likhet med Frøya har også klubben lenge klart mest kjent for kvinnefotball nå etablert seg som et godt 3. divisjonslag.

I en avdeling der Lysekloster og Os har skilt seg ut i toppen, skiller det kun ni poeng fra nummer tre og ned til nummer 11. Her ligger Sandviken på en femteplass med kun ett poeng opp til tredjeplasserte Frigg.

Obos-spiss

Simen Næss rundet av en lang karriere i toppfotballen etter 2018-sesongen. Han huskes kanskje best for årene som toppscorer i Nest-Sotra da den lille klubben tok steget opp fra lavere divisjoner og inn som en fryktet Obos-motstander.

Næss scoret 13 mål da laget rykket opp til nivå to i 2013 og spilte en sesong i Raufoss før han ble hentet til Bryne. Etter to år på Jæren ble det retur til kjente trakter og Lysekloster.

Elleville 30 seriemål i 2019 holdt likevel ikke til å hjelpe den ambisiøse klubben til opprykk da Vard Haugesund ble for sterke.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form