Lukk søk

Lavere divisjoner

September 1, 2022

Klar for 4. divisjonsspill: - Utrolig herlig at han valgte å komme til oss

Joackim Jørgensen forlater toppfotballen og skal spille 4. divisjonsfotball i Østsiden denne sesongen mye takket være kompisen Michael Røn.

Foto: Digitalsport

- Det er utrolig herlig at han valgte å komme til oss. Han kan bekle absolutt alle plasser, men det vil vel vekselsvis bli midtbane og stopper som blir prioriteringen, sier Røn til Østsidens hjemmeside.

Den spillende treneren har som Jørgensen en fortid i Sarpsborg 08 og har brukt vinteren til å overtale kompisen til å velge Østsiden.

- Det at jeg kjente trenerteamet godt fra før og den fine tonen som har vært mellom oss hele veien har også var en stor faktor. Nå gleder jeg meg til å komme i gang igjen, ta ansvar og bruke min rutine til å hjelpe yngre spillere opp og frem, sier Jørgensen til ossia.no.

Kommer fra Start

Jørgensen ble tidligere i vinter nevnt i forbindelse med FFK, men løsningen ble altså en avtale med 4. divisjonsklubben i byen som kanskje mest kjent for å være stedet Drillo startet sin karriere.

33-åringen forlot Sarpsborg og Norge etter 2011-sesongen til fordel for svenske Elfsborg der han påfølgende år ble seriemester.

Deretter fulgte tre sesonger i Viking før Jørgensen igjen ble Sarpsborg-spiller.

Høsten 2018 inngikk han en avtale med Start for 2019-sesongen, men få måneder senere rykket sørlendingene ned. De tre årene i Kristiansand endte med opprykk, nedrykk og en skuffende 2021-sesong.

Kjenner trenerteamet

Østsiden endte på femteplass i 4. divisjon Østfold forrige sesong der Sprint-Jeløy og Råde lenge kjempet om opprykket.

Nå ledes laget av Michael Røn, Rino Hansen og Christian Sukke, en trio Jørgensen kjenner godt fra før. Sesongens første obligatoriske kamp spilles allerede lørdag når Lisleby venter i cupkvalifiseringen i Fredrikstad.

- Jeg har vært med å trent med «Øssia» en stund og har blitt tatt veldig godt imot. Det er en gruppe med yngre og eldre spillere her som jeg gleder meg til å bli enda mer kjent med både på og utenfor banen, sier Jørgensen.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form