Lukk søk

Lavere divisjoner

September 21, 2023

Klaksvik-heltens gamle lagkompiser i 5. divisjon: - Utrolig fett!

For drøye tre måneder siden var midtstopper Jonathan Johansson med på å tape borte mot Bøler i 5. divisjon - neste uke spiller keeper Jonathan Johansson om Champions League-avansement i Molde.

Foto med tillatelse: Majorstuen FK

Ja, det er knapt til å fatte.

Historien om den svenske keeperen er nesten like ellevill som fortellingen om fotballmirakelet KI fra Klaksvik på Færøyene. Onsdag kveld slo de ut Per-Mathias Høgmos Häcken på straffer og er klare for gruppespill i Europa.

Det har selvsagt aldri skjedd før med en klubb fra den lille øya. Og de to store heltene da det hele ble avgjort i Göteborg; Jonathan Johansson og Vegard Forren.

- «Jonte» ble veldig raskt integrert i troppen og er en veldig fin fyr. Vi har fulgt med på alle kvalifiseringskampene og har også fått med oss at det kan bli seriegull. Utrolig fett, sier Harald Tveterås Fauskanger, spillende trener i Majorstuen FK, til norskfotball.com.

Var midtstopper

Det var der Johansson startet sesongen etter å ha avsluttet karrieren på høyt nivå med spill hos Notodden, Stjørdals-Blink og Ranheim.

Svensken spilte fem kamper i 5. divisjon denne våren - som midtstopper - etter at kompisen John Dien The Hoang Tran tok ham med på trening.

- Tilfeldighetene ville ha det til at vi manglet keeper den første treningskampen han var med. Jeg spurte høyt i garderoben om noen meldte seg frivillig til å stå i mål, og det var stille lenge før «Jonte» strakk hånden i været. Da visste ikke jeg at han hadde erfaring som keeper, forteller Fauskanger.

Johansson sto i mål de første 45 minuttene og avsluttet kampen som midtstopper. Siden spilte han fem kamper i den posisjonen i 5. divisjon avdeling 1 i Oslo mot lag som Bøler og Stovner 2.

- Han var absolutt habil som stopper hos oss. Som keeper hadde han noen voldsomme utkast. Han kastet lett fra femmeteren og over midtbanen. Presist også. Da skjønte jeg at han hadde stått i mål tidligere, sier Majorstuen-treneren.

Laget var opptatt med trening på Marienlyst onsdag kveld, men rakk å få med seg UEFAS liveoppdatering fra straffekonkurransen ute på treningsfeltet.

- Det var stor jubel da det avgjørende straffesparket gikk i mål! Også utrolig kult at «Jonte» har holdt nullen i tre av fire kamper i kvalifiseringen.

Lå på stranden

Planen var også at Johansson skulle spille for Majorstuen FK hele sesongen, men da keeperen lå på stranden i Rhodos, ringte Magne Hoseth og trengte en keeper i Klaksvik et par måneder.

Med Johansson mellom stengene har miniputten nå slått ut både de ungarske mesterne Ferencvaros og svenske Häcken i Champions League.

- Han tok kontakt og håpet vi ville være behjelpelige slik at prosessen ble lettest mulig. Vi som 5. divisjonsklubb vil så klart aldri sette oss på bakbena i en slik situasjon. Planen var at han skulle komme tilbake i august eller september, men det skjer vel ikke nå, sier Fauskanger.

- Fikk dere inn noen Champions League-klausul i overgangen?

- Haha, ikke som jeg vet om! Men klubben har blitt snakket en del om i vennekretser og vi får en del flere henvendelser enn normalt. Så det er positivt. Vi får også litt meldinger av «Jonte» selv som holder oss oppdatert.

Magne Hoseth og Daniel Berg Hestad tar nå med KI til sin gamle klubb Molde for Champions League-kvalifisering neste uke. Vinneren av den norsk-færøyske-duellen er to kamper fra gruppespill i den lukrative turneringen.

Taperen er sikret Europa League-play off og selv om heller ikke det skulle gå veien venter en plass i Conference League-gruppespillet verdt over 30 millioner.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form