Lukk søk

Lavere divisjoner

April 4, 2023

Kjører leiebil i 12 timer for å spille lokaloppgjøret: - Kunne vært løst smidigere

Norild og Kirkenes ønsket å spille helgens cupkvalifisering på nierbanen i Barentshallen, men fikk nei. Løsningen blir å leie biler for å kjøre 1000 kilometer tur-retur Alta.

Foto: norskfotball.com

- Vi er vant til å kjøre litt, det er ikke det som er problemet, men når man legger kamper og arrangementer til mars måned, må man ta høyde for at banene ikke er klare. Dette kunne vært løst smidigere, sier Norild-leder Stein Mathisen til norskfotball.com.

Det var NRK Troms og Finnmark som først omtalte at Norild og Kirkenes må reise rundt 1000 kilometer for å gjøre opp om plassen i 2. kvalifiseringsrunde i cupen.

De to Finnmarks-lagene ønsket begge å spille lokaloppgjøret på nierbanen i Barentshallen i Sør-Varanger, men NFF sa nei da kunstgressflaten der kun er på 45x90 meter.

- Det har vært ok tidligere. Da har man utvist skjønn, men det valgte man ikke å gjøre her. Det er visstnok noen nye regler som ikke tillater kamper på mindre bane i NM. Etter påske kunne vi måkt og saltet banen utendørs, men nå er de sjanseløst å få den klar, sier Mathisen.

Til Alta

Norild-lederen forteller at begge lag spillere er vant til å spille treningskamper i Barentshallen i Øst-Finnmark på færre kvadratmeter spilleflate enn normalt.

- Det går helt fint for oss, men NFF sier det ikke er aktuelt. De viser til reglementet, og det er de så klart i sin fulle rett til, men vi ønsker å belyse dette så det ikke skjer igjen og at man da kan få til noen lokale tilpasninger, sier Mathisen.

Å spille utendørs i Finnmark i mars er vanskelig. Alternativene var derfor å reise til Alta eller Hammerfest der byens 3. divisjonslag har fått flotte fasiliteter i Vår Energi Arena.

Løsningen ble SmartDok Arena i Alta seks timers kjøretur fra Vadsø.

- Buss er altfor dyrt. Det har vi ikke økonomi til. Det blir til sammen en åtte-ti leiebiler med spillere fra begge lag, forteller Norild-lederen.

Norild- og Kirkenes-gjengen reiser til Alta fredag kveld, overnatter i Finnmarks største by, spiller kampen under tak lørdag klokken 12 og kjører så hjem igjen.

- Det blir noen lange dager, kommenterer Mathisen.

Ny tur?

Norild-lederen anslår at lørdagens cupkamp vil koste Vadsø-klubben et sted mellom 25.000 og 30.000 kroner. For vinneren av lørdagens duell, venter fort samme regning også neste helg. Minst.

Da spilles nemlig 2. kvalifiseringsrunde i NM.

- Ja, det var det da! Vi har hjemmekamp nå og får trolig bortekamp i Troms dersom vi går videre. I Finnmark blir det hvert fall ikke. Kirkenes får trolig hjemmekamp og må til Alta på ny, tror Mathisen.

De to naboklubbene møtes også i seriespillet som to av ti lag i 4. divisjonsavdelingen i landets nordligste fylke. Norild er inne i et generasjonsskifte og innledet vinteren med å kalle inn til infomøte med mål om å få på plass 20 unge spillere til årets tropp.

Klubben ønsker å være tilbake i 3. divisjon i 2026. Kirkenes har brukt vinteren til blant annet å slå Nordlys 13-4 (!). De to matchene mellom disse lagene forrige sesong endte 1-1 og 3-3.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form