Lukk søk

PostNord-ligaen

September 21, 2023

Kjelsås' største siden 1998: - Nesten litt for mye

25 år etter Kjelsås var nær ved å ta steget opp på øverste nivå, kan 2. divisjonslaget ta seg til en sensasjonell semifinale i cupen.

Foto: norskfotball.com

- Det blir nesten litt for mye.

Det sa Kjelsås-trener Eivind Kampen til Dagsavisen etter seieren over KFUM Oslo som sikret den sensasjonelle plassen i kvartfinalen på Grefsen torsdag.

Valdres-karen kaller prestasjonen den største i hans trenerkarriere. Nå venter duell om en plass i semifinalen mot Raufoss - klubben han selv spilte for tidlig på 2000-tallet.

- For oss er dette utrolig behagelig kamper. Det er en drøm for en trener og et lag å gå inn i de kampene. Så begynner man å bli grådig når man har vært med en stund. Det er allerede historisk med kvartfinale, men det ser hvassere ut med semifinale. Vi skal klore ut de kreftene vi har, sier Kampen til Oppland Arbeiderblad.

Historisk

Kjelsås er en 2. divisjonsgjenganger som de siste årene har vært mest kjent for å levere spillere til de øverste divisjonene som Sturla Ottesen og Ole Erik Midtskogen.

1. august reiser spissen Rasmus Vinge, som scoret et av målene mot KFUM Oslo, til Eliteserien og Stabæk.

At Oslo-laget skulle ta seg helt til en kvartfinale i cupen hadde selv ingen på Oslos tak tro på.

Cupoppgjøret på Grefsen stadion torsdag fortjener å bli omtalt som den største for Kjelsås siden 1998. Da endte laget på tredjeplass i 1. divisjon og møtte Kongsvinger til to kamper om spill på øverste nivå.

Den første duellen mellom KIL og KIL endte 2-2 på Gjemselund, men hele 3293 fikk se Kongsvinger vinne 5-0 i returen i Oslo. 25 år senere venter Raufoss.

- Raufoss er et lag som har veldig bra toppnivå med sterke resultater, og noen i andre enden. De varierer og har stort sprang fra topp til bunn, mener Kampen.

Utsolgt bortefelt

1303 tilskuere så Oslo-duellen mot KFUM - torsdag ventes det enda flere mennesker på den slitne 2. divisjonsarenaen.

Raufoss, som slo ut Viking på straffer i åttedelsfinalen, har allerede solgt ut bortefeltet. Supporterne har ifølge Oppland Arbeiderblad også booket over 100 plasser på Bella Bistro på Kjelsås.

Allerede klokken 12 torsdag forlater bussene Toten med kurs for hovedstaden og muligens en semifinale i cupen. Der venter eventuelt Molde eller Sarpsborg.

Kvartfinalene i cupen

12.07 Molde - Sarpsborg 08
12.07 Vålerenga - Brann
13.07 Kjelsås - Raufoss
13.07 HamKam - Bodø/Glimt

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form