Lukk søk

Eliteserien

September 1, 2022

Kjartansson kan ende i eksotisk fotballnasjon: - Jeg ønsker et eventyr til

Fredag signerte Vidar Örn Kjartansson papirene som fører til at spissen og Vålerenga skiller lag. Nå håper islendingen på en siste lukrativ kontrakt.

Foto: Digitalsport

Beskjeden kommer to dager før Vålerengas viktige hjemmekamp mot Kristiansund der alt annet enn tre poeng vil forsterke krisen i Oslo-klubben.

Kjartansson var på plass på fredagens VIF-trening i sivil, spilte litt fotball med sønnen og observerte økten fra sidelinjen. Islendingen har stått over trening de siste dagene med skade og sa selv til norskfotball.com at dette var grunnen til at han ikke var på feltet fredag.

Kort tid senere kom beskjeden om at klubben og 32-åringen er enige om å terminere kontrakten.

Reiser videre

Kjartansson ble hentet fra islandsk fotball til Vålerenga foran 2014-sesongen og scoret hele 24 mål i debutsesongen i Norge. I januar 2015 ble han solgt til kinesiske Jiangsu Sainty på en meget lukrativ kontrakt.

Norskfotball.com er kjent med at 32-åringen i Kina tjente rundt ti millioner kroner i året netto. Ett år senere dro Kjartansson til Malmö, så ventet opphold i Maccabi Tel Aviv og russiske Rostov med påfølgende utlånsperioder i Hammarby, Rubin Kazan og Yeni Malatyaspor.

Høsten 2020 var Kjartansson tilbake i Oslo med et smell. Vålerenga-comebacket endte med har trick mot Brann og ni mål på 14 kamper.

Fem nettkjenninger på 19 kamper ble fasiten i fjor og denne sesongen har det blitt fire nettkjenninger på åtte oppgjør på øverste nivå.

India?

Det har en periode vært kjent at den islandske spissen har vært på utkikk etter en siste lukrativ kontrakt før fotballkarrieren er over. Etter det norskfotball.com kjenner til er India nå en mulig destinasjon for Kjartansson.

- Det har vært mye interesse fra spennende klubber og destinasjoner de siste dagene, og jeg er åpen for alt. Jeg ønsker et eventyr til før jeg flytter hjem, sier Kjartansson selv til VIFs hjemmeside.

Med Kjartansson ute er Vålerenga-troppen ytterligere svekket foran høstinnspurten. I tillegg til 32-åringen har Kjetil Haug, Aron Dønnum og Taofeek Ismaheel reist de siste ukene mens Ivan Näsberg er PAOK-spiller fra 1. august.

Nå jobbes det intensivt på Valle med å hente inn en midtstopper og en spiss for å få klubben vekk fra kvalifiseringsplass og nedrykksstrid.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form