Lukk søk

Lavere divisjoner

October 1, 2021

Kilotrøbbel for «Blaker'n»: - Går fælt ut over akillesen

Koronakrisen traff hardt i breddefotballen med lite aktivitet og i noen tilfeller mye mat og hygge. I 4. divisjonsklubben Blaker har flere av spillerne lagt på seg 10 kilo!

Foto: norskfotball.com

- Tilstanden? Nei, den er jo ikke bra da.

Det sier Fredrik «Blaker'n» Larsen om Blakers 4. divisjonstropp sju kamper ut i sesongen. Treneren, som har blitt en profil og kultfigur i lokalfotballen på Romerike, har fått mer å bekymre seg for enn å sanke nok poeng denne høsten.

Nedstengingen av breddefotballen har resultert i både tunge kropper og en rekke skader på Bruvollen.

- Guttene har knapt trent på to år. Knapt rørt en ball. Og så er det rett ut i kamper på kunstgress, gress, trening. Det blir skader hele tiden. Det er ikke normalt at fire mann har lyskestrekk og tre sliter med akilles. Men det er jo ikke så rart heller da når den må tåle 10 kilo ekstra, sier «Blaker'n».

- 10 kilo ...?

- To av guttene har gått opp 10 kilo, ja. Det blir uvant å løpe rundt med 80 kilo når normalen er 70. Det går fælt ut over akillesen. Også er det strekker da. På forrige trening var vi sju mann.

Fruktkurv

I helgen stilte treneren med fruktkurv på trening i håp om å få opp humøret i spillergruppen. Den ble forøvrig med den 49 år gamle hjelpetreneren Thomas Haug hjem da han var øktens beste i presisjon og avslutninger.

Torsdag har «Blaker'n» planer om å gjenta suksessen med en liten vri.

- Da blir det vaskekurv! Zalo, Jif, Omo, skurebørster og litt sånt. Vi må ha litt kurver og premier og konkurranser.

Selv om ingen av de sentrale spillerne leverte godt nok til å sikre seg lørdagens kurv, så stuntet ut til å ha en effekt da Blaker mandag kveld vant 4-3 i den meget viktige 4. divisjonskampen borte mot Fjellhamar.

- Den var viktig! Med tap der hadde Fjellhamar stått med sju poeng og vi tre. Nå har vi seks og de fire. Det er så sjukt viktig. Det kan være slike ting som avgjør om vi holder oss eller ikke. Men halv sesong er du nesten klar om du får opp to-tre seirer på rad, sier treneren som hadde lite å sette inn utover i andre omgang.

- Vi hadde med flere som ikke har spilt fotball på et par år. Han ene hadde med bagen, men syns det ble for flaut å skifte. Keeperen hadde strekk og kunne ikke skyte ut eller hoppe. Jeg ga beskjed om at alle måtte slå på høyrebeinet hans og da fikk han alle tilbakespill på venstre. Det nytter ikke.

Nedrykksdrama

I 4. divisjonsavdelingen på Romerike rykker minimum ett lag ned, men antallet kan øke til to og tre dersom FUVO og Ull/Kisa 2 ender under streken ett nivå høyere opp.

- Normalt sett har ett lag pleid å dette av. Nå virket det som det skulle bli oss, men plutselig er det fem lag på seks poeng i bunnen. Det er så jevnt. Jeg tror det kan holde med 12 poeng, men det er vanskelig å si, spekulerer «Blaker'n».

Dersom spådommen slår til, er Blaker to seirer unna ny kontrakt. Den lille klubben, som holder til drøye to mil utenfor Lillestrøm, håper gressbanen på Bruvollen skal sikre noen ekstra poeng utover høsten mot mer utpregede «kunstgresslag».

- Jeg har sett alle lagene i divisjonen, og får vi orden på litt skader kan dette gå. Hjemme har vi tatt tre poeng på fire kamper. Det er for dårlig. Vi skal ta fire-fem poeng til der, da er vi i rute.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form