Lukk søk

Lavere divisjoner

September 21, 2023

Keita-comeback i 6. divisjon: - Mest på grunn av det sosiale

Muhamed Keita har gjort comeback i 6. divisjon for serieleder Steinberg.

Foto: norskfotball.com

- Å spille i den lokale breddefotballen er gøy. Det er morsomt å møte folk du kjenner, sier Keita til Drammens Tidende etter 10-1-seieren borte mot Stoppen 2.

Der spilte 33-åringen blant annet mot tidligere lagkompisen fra Strømsgodset-tiden, Thomas Sørum.

- Jeg gjør dette mest på grunn av det sosiale. Jeg har savnet samholdet – det å spille fotball sammen med hyggelige folk, sier Keita.

Den siste tiden har den tidligere toppspilleren syntes best utenfor banen og i podkasten «Fotballprat med Kinni og Keita», men denne høsten blir det spill i 6. divisjon for Steinberg IF.

USA og Polen

Muhamed Keita huskes best fra tiden med Strømsgodset i hjembyen Drammen, men har også vært innom Vålerenga, Stabæk samt Lech Poznan, New York Red Bulls og Ohod.

Sommeren 2021 overtalte FC Oslo-trener Adam Larsen Kwarasey sin da klubbløse kompis, som etter opphold nummer tre i Strømsgodset høsten 2019 dro til saudiarabiske Ohod uten at det ble noen suksess, til å bidra i 4. divisjon.

- Fotballen har han i blodet og i kroppen. Jeg tør påstå at Keita motivert og i form hadde forsterket alle eliteserielag fortsatt. Det handler om å få ham til å ha det gøy med fotballen. Keita er Keita. Han er fortsatt en god spiller. Alle som har spilt med elller mot ham vet det, sa Kwarasey til norskfotball.com høsten 2021.

Keita spilte fem kamper og scoret to mål også for hovedstadsklubben også forrige sesong, men heller ikke da klarte FC Oslo å ta steget opp i 3. divisjon (leder sin avdeling nå).

Ferdig med toppfotball

Til Drammens Tidende slår Keita nå fast at han definitivt er ferdig med toppfotball.

Det var nok også ikke mye annet enn Keita selv og eventuelt Thomas Sørum som minnet om toppfotball i 10-1-seieren over Stoppen 2 på Lier 2. Torsdag er det bortekamp mot Drafn på Fjell i Drammen.

Steinberg, som trenes av den tidligere Strømsgodset-spilleren og Keita-lagkompis Alfred Sankoh, leder 6. divisjon avdeling 2 i Buskerud med fem poeng ned til Jondalen fem runder før slutt.

- Jeg er glad for at Keita har kommet for å hjelpe oss til opprykk. Han bidrar med erfaring og kvalitet, sier Sankoh til DT.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form