Lukk søk

Lavere divisjoner

April 4, 2023

Keepermål i ekstraomgangene, straffekonkurranse og ny langtur: - En helt rå kamp!

De som faktisk brukte 12 timer i bil for å få med seg «lokaloppgjøret» mellom Kirkenes og Norild i helgen kan ikke klage på underholdningen.

Foto: norskfotball.com

Norskfotball.com skrev før helgen om 4. divisjonsnaboene Norild og Kirkenes som måtte bruke et halvt døgn i leiebiler tur-retur Alta og SmartDok Arena for å avvikle helgens cupkamp.

Med ekstraomganger og straffekonkurranse ble også hjemreisen utsatt et par timer. Men for de som faktisk tok turen ble dette en cupduell man sent vil glemme.

- For en kamp, for en spenning! Her var det nervepirrende drama fra første til siste spark på ballen.

Slik oppsummerer Kirkenes, som til slutt tok seg videre til 2. kvalifiseringsrunde, selv matchen på sin Facebook-side.

Keeperscoring

Tom Kristian Stavseth brukte kun tre minutter på å gi Norild ledelsen i SmartDok Arena, og den beholdt Vadsø-laget faktisk i cirka 90 minutter.

Da ble Sindre Josefsen lagt i bakken innenfor 16-meteren og Kirkenes tildelt straffespark. Kirkenes-kapteinen tok selv ansvar og utlignet, men dommeren mente straffesparket måtte tas på nytt.

Josefsen gjentok suksessen og sendte matchen til ekstraomganger. Sergio David Araujo Castillo snudde matchen tidlig, men det var ikke slutt på dramatikken mellom de to Finnmark-naboene.

- Det e så sinnsykt...... måååååååål. Jonathan, vårs keeper scorer fra midtbanen og det betyr vel straffekonk! meldte Norild underveis i oppgjøret.

En Norild-corner i matchens 120. minutt ble klarert ut mot midten der keeper Jonathan Ananiassen Jakola fanget opp kula, sendte den tilbake i boksen og rett i mål. 2-2 og straffer måtte til for å skille lagene.

Der scoret Kirkenes på fem av fem forsøk og er klare for 2. kvalifiseringsrunde mens Norild måtte kjøre de seks timene tilbake til Vadsø ute av cupen.

Ny langtur?

Å spille utendørs i Finnmark i mars er tett på umulig, og de to 4. divisjonsklubbene ønsket å spille lørdagens cupkamp på nierbanen i Barentshallen, men NFF sa nei da kunstgressflaten der kun er på 45x90 meter.

Dermed ble det rundt 12 timer i leiebil, 1000 kilometer og en overnatting i Alta på Norild- og Kirkenes-spillerne i helgen.

- Vi er vant til å kjøre litt, det er ikke det som er problemet, men når man legger kamper og arrangementer til mars måned, må man ta høyde for at banene ikke er klare. Dette kunne vært løst smidigere, sier Norild-leder Stein Mathisen til norskfotball.com.

Han fortalte at begge lag spillere er vant til å spille treningskamper i Barentshallen i Øst-Finnmark på færre kvadratmeter spilleflate enn normalt.

- Det går helt fint for oss, men NFF sier det ikke er aktuelt. De viser til reglementet, og det er de så klart i sin fulle rett til, men vi ønsker å belyse dette så det ikke skjer igjen og at man da kan få til noen lokale tilpasninger, sier Mathisen.

Norild-lederen anslo at klubben brukte mellom 25 og 30.000 på helgens cupkamp. For Kirkenes, som nå trolig får hjemmekamp i 2. kvalifiseringsrunde, venter trolig ny tur til Alta og samme utgift allerede kommende helg.

1. kvalifiseringsrunde i cupen avsluttes med fire utsatte kamper mandag:

Hei - Tollnes (avbrutt)
Eidsvold IF - Skjetten
Sund - Varegg
Våg - Express

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form