Lukk søk

Lavere divisjoner

April 4, 2023

Karlsen sjef for nytt prosjekt: - Burde ha en drøm om komme til Obos-ligaen

Sammen med Vegard Hansen tok Kenneth Karlsen Mjøndalen fra 3. divisjon til Eliteserien. Er det mulig også å få Åssiden oppover i divisjonene?

Foto: Digitalsport

- Jeg synes vi i Åssiden burde ha en drøm om komme til Obos-ligaen. Det er kanskje ikke realistisk, men hvorfor ikke?

Det sier Kenneth Karlsen til Drammens Tidende. Tirsdag ledet han sin første økt som hovedtrener noensinne da bydelsklubben i Drammen startet oppkjøringen til 2023-sesongen.

Han har nesten 300 kamper for Strømsgodset og fungerte i flere lederroller da Mjøndalen sjarmerte seg oppover i divisjonene - noe også TV-seerne ble tatt med på gjennom dokuserien «Alle gutta». Sammen med Vegard Hansen var han med hele veien fra 3. divisjon til toppen.

Opprykk?

Nå flytter Hansen til Kongsvinger for å ta over KIL i Obos-ligaen mens Karlsen skal lede Åssidens 4. divisjonslag på arenaen der hans egen tribune med hvite og blå seter lyser opp den ene langsiden.

- Det skal ikke koste penger. Jeg har heller ikke skrevet noen kontrakt foreløpig. Alle gjør dette fordi de har lyst, og er her frivillig som «Åssia-folk», sier Karlsen til DT.

Han har selv bodd på Åssiden siden barndommen og omtaler både Strømsgodset og «Åssia» som moderklubber. Sønnene Tobias og Oliver er en del av A-troppen som møttes til årets første økt tirsdag kveld.

- Jeg har i de siste årene ment at det er for få lokale klubber som spiller i 2. og 3. divisjon. Det utvikles mange gode fotballspillere i akademiene til SIF og MIF. Ikke alle kan slå gjennom der, men de må tas vare på. Det bor dessuten mange mennesker i vår region. Pluss at fotballinteressen er stor. Det er helt klart rom for flere lag høyere opp i systemet, og jeg tror ikke det først og fremst handler om økonomi.

Fra «Alle gutta»

I TV-serien «Alle gutta» fikk man se den usminkede versjonen av hva som foregikk i Mjøndalen-leiren både på feltet, kontoret og i garderoben.

Man ble der kjent med Karlsen som en nervøs og meget engasjert mann på sidelinjen, men samtidig en som kanskje beholdt roen i hektiske øyeblikk og kom med konstruktive innspill til hovedtrener og kompis Hansen.

Hvordan vil han fremstå som kampleder på nivå fem i Buskerud der Åssiden i fjor endte på andreplass bak Åskollen og nå møter lag som Drammens BK, Vestfossen og Bengt Eriksens Jevnaker.

- Jeg må selvsagt ikke glemme at dette er på et amatørnivå. Spillerne kan ikke ofre alt for å spille i 4. divisjon. De har jobber og studier på dagtid, og gjør dette på fritiden. Samtidig er dette spillere som vil bli best mulig, og som bruker masse tid på dette, sier Åssiden-sjefen.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form