Lukk søk

PostNord-ligaen

January 6, 2022

Kan slå sin egen poengrekord: - Vi går for den

Opprykket er for lengst feiret på Gjemselund. Nå går det overlegne Kongsvinger-laget for å sikre seg poengrekorden i nye 2. divisjon.

Foto: Digitalsport

- Jeg vil gjerne ta den rekorden. Vi går for den, sier KILs midtbanespiller Harald Holter til klubbens egen hjemmeside.

Etter at nivå tre i norsk fotball ble spisset foran 2001-sesongen, har ingen lag plukket flere poeng på dette nivået enn Kongsvingers 2003-utgave.

Under ledelse av Vegard Skogheim gikk KIL da gjennom sesongen uten et eneste tap og plukket hele 70 poeng på 26 kamper i det som er et legendarisk år i et en stolt KIL-historie.

Knuser konkurrentene

2003-rekorden har vært i fare flere ganger. Allerede påfølgende sesong plukket Løv-Ham 69 poeng, det samme gjorde Skeid i 2008, i 2011 var Notodden to poeng fra å tangere rekorden og det samme skjedde med Kristiansund BK i 2012.

I 2016 stoppet både Florø og Tromsdalen på 67 poeng. Og siden nivået ble spisset foran 2017-sesongen, og man gikk fra fire til to avdelinger, har ingen sanket flere poeng enn HamKams 65 for fire år siden.

Én serierunde før slutt står Kongsvinger med 68 poeng. Seier i serieavslutningen hjemme mot Tromsdalen søndag betyr 71 poeng og rekord på nivå tre i norsk fotball for laget som har vært helt overlegne og bare blitt bedre og bedre gjennom sommeren og høsten.

Motiverte

Eirik Mælands gutter har ikke tapt siden femte serierunde tilbake i starten av juli. De to uavgjortkampene har kommet borte mot opprykkskonkurrent Hødd og merkelig nok nedrykkslaget Senja der KIL fikk to mann utvist allerede før pause og en periode lå under 3-1.

Laget spilte sju strake kamper uten å slippe inn mål før Asker ble slått i toppkampen og opprykket sikret påfølgende helg borte mot Fløya.

Siden har KIL holdt det oppe med å knuse Bærum hjemme og ta en sterk borteseier på Føyka.

- Dette er en gjeng som har lyst til å spille bra fotball. Det er motiverende nok i seg selv. Samtidig har vi poengrekorden å spille for, vi har lyst til å score flest mulig mål. Det er flere ting å motivere seg for. Vi har ikke lyst til å gi fra oss noen poeng på slutten her, sier Holter.

PS! Opprykkslaget i PostNord-ligaen avdeling 2, Skeid, står med 53 poeng foran siste serierunde.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form