Lukk søk

PostNord-ligaen

June 5, 2024

Kan få 20 millioner til Altaparken: - En stor dag!

Alta IF er godt etablert i SmartDok Arena, men nå kan «Samfunnsløftet» sørge for inntil 20 millioner til opprusting av Altaparken.

Foto: norskfotball.com

- En stor dag for Alta Idrettsforening! skriver fotballdelen av klubben på sin Facebook-side.

Gjennom «Samfunnsløftet» er det SpareBank 1 Nord-Norge som nå innvilger inntil 20 millioner kroner til Altaparken. Nyheten ble presentert på en pressekonferanse i Finnmark tidligere denne uken.

Ingen andre idrettslag i Nord-Norge har fått en lignende sum av stiftelsen. Sparebank 1 melder selv at de går inn med 15 millioner. Og mer kan det bli.

- Aldri før har det blitt delt ut en så stor sum fra «Samfunnsløftet», og realiseringen av Altaparken har aldri vært nærmere, melder Alta selv.

«Altasparket»

Tildelingen av midlene avhenger delvis at altaværingenes innsats. «Altasparket» er et prosjekt der man har plassert QR-koder sju steder i byen. For hver registrering som gjøres av innbyggerne, går 3000 kroner til arenaprosjektet.

Og allerede etter én dag var hele 750.000 kroner på plass!

- Et fotballag på 20 spillere kan samle inn 60.000 kroner bare på ei treningsøkt, så her er det bare å hive seg rundt, sier banksjef Sølvi Jonas de Jong.

Enormt anlegg

Altaparken er Alta IFs eget arenaprosjekt på Aronnes.

- I tillegg til Altaparken Arena, som blir en kombinasjon av klubbhus og flerbrukshall for innendørs aktivitet (blant annet turn og håndball), inneholder Altaparken også en lang rekke utendørs idretts- og friluftsanlegg tilrettelagt for organisert og uorganisert aktivitet, blant annet friidrettsbane, lysløype, frisbeegolfbane og sandvolleybane, melder banken i en pressemelding.

Ny hovedarena for fotball er også planlagt, men pengene for det har ikke man på plass per nå, skriver ifinnmark.no.

I mellomtiden spiller Alta IF fortsatt sine kamper i PostNord-ligaen under tak i SmartDok Arena - tidligere kjent som Finnmarkshallen.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form