Lukk søk

Lavere divisjoner

February 21, 2024

«Kachi» tilbake i Pors: - Mer motivert enn noengang

Onyekachi Hope Ugwuadu, eller «Kachi» som er best kjent som, er tilbake i norsk fotball klar for å skyte Pors til PostNord-ligaen.

Foto: Digitalsport

- Ding ding - Kaching! 

Det skriver Pors på sin Facebook-side etter å ha hentet den 26 år gamle spissen tilbake til Telemark.

«Kachi» ble i distriktet og signerte for Pors etter at kontrakten med Odd gikk ut, men dro færøyske Tvøroyrar Bóltfelag i fjor sommer etter å ha scoret fire mål på 11 kamper i 3. divisjon.

Der har han jobbet sammen med blant annet hallingdølen Markus Thorberg som i fjor vinter fikk jobben som hovedtrener i TB etter å ha vært spiller og ungdomstrener forrige sesong.

Ifølge flere internasjonale statistikk-sider dro «Kachi» fra Færøyene uten seriemål for TB.

Tilbake

26-åringen ble hentet til Norge av Sarpsborg, har vært innom Glimt og Strømmen på lån før det ble spill i Sandnes Ulf og Odd.

Nigerianeren trente for seg selv i forkant av forrige opphold i Pors og har tidligere forklart at han fryktet å bli kastet ut av landet etter at kontrakten med Odd gikk ut.

I mai i fjor sa spilleren selv til TA at han hadde oppfylt alle krav om forlenget oppholdstillatelse. Og etter et drøyt halvår på Færøyene, er «Kachi» altså tilbake i Norge, i Telemark og i Pors.

- Han er mer motivert enn noengang for å bidra for alle vårs som er gla i Pors. Han har signert kontrakten som binder han til vessia ut sesongen og vi kunne ikke vært mer klare, melder Pors.

Også viktige Adam Pytel og kaptein Stefan Mladenovic er med videre i Pors.

Opprykk?

Pors spilte på nivå to i norsk fotball så sent som i 2006 etter noen gode år der blant annet Dag-Eiliv Fagermo var inne på trenersiden. I 2014 forsvant laget ned i 3. divisjon.

2015 ble Pors' første sesong på nivå fire siden 60-tallet, laget rykket opp på første forsøk, men suste like raskt ned igjen da divisjonene ble halvert.

2, 7, 7, 3, 3, 2 er plasseringene på nivå fire siden den gang. I fjor kjempet Pors lenge med Eik Tønsberg om opprykket, men endte til slutt sju poeng bak førsteplassen. Da de to lagene møttes i en treningskamp nylig vant Eik 1-0.

Pors er favoritter i 3. divisjon avdeling 2 der Norsk Tipping har 2,75 i odds på opprykk med Vidar, Brodd og Fram Larvik som de antatt sterkeste konkurrentene. Hos Coolbet er oddsen 2,50 på Pors som nummer én.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form