Lukk søk

Eliteserien

April 4, 2023

Johansen fikk merke hva fotball betyr for skottene: - Mye hat og personlige trusler

En tøff takling foran Rangers-fansen på Ibrox fikk det til å koke på telefonen til Sondre Solholm Johansen.

Foto: Digitalsport

- Du lever i en litt annen situasjon. Du fucker med livene til folk, beskriver Odd-klare Johansen til Telemarksavisa.

- Hvis du slår en feilpasning eller har en dårlig dag, så virker det som det går inn på privatlivet til folk. Det er en annen følelse. Det er noe jeg kanskje kan ta med meg, at det man driver med betyr ganske mye for mange. Absurd nok. Det er ganske artig!

Den tidligere Stabæk-, Lyn-, Strømsgodset- og Mjøndalen-spilleren ble klar for Motherwell høsten 2021. 27-åringen var en god match og ble raskt en populær mann blant klubbens fans med sin tøffe og oppofrende spillestil.

Da han også ledet allsangen med supportere etter kampene, steg statusen raskt.

- Skottene er så direkte og kule! uttalte Johansen tidlig i Motherwell-karrieren.

Hetset

Men at fotball betyr mye for skottene på godt og vondt, fikk Johansen raskt merke. Etter en tøff takling foran en tribuneseksjon med ivrige Rangers-fans på Ibrox, tok det av på 27-åringens telefon.

- Jeg tror ikke det er lov til å si det som sto der, men det var mye hat og personlige trusler, som jeg synes er ganske artig da. Det er kult. Det er en del av gamet der borte, sier Johansen til TA.

Hardhausen hadde aldri bodd mer enn rundt et kvarters reise fra hjemstedet, før han i august 2021 tok med seg kjæresten til Skottland. Da hun var ferdig studert i januar, og Odd kom på banen med en treårskontrakt, passet det fint å flytte til Skien.

Denne uken ble Johansen presentert som Odd-spiller under lagets treningsleir i Marbella.

Canada?

Asker-gutten understreker at han stortrivdes i Skottland og skotsk fotball, og at han reiser hjem full av gode minner. En ting oppholdet på balløya derimot ikke bidro til, var å skaffe Johansen debuten på landslaget, slik norskfotball.com tidligere har omtalt.

Det canadiske landslaget. I et intervju med Motherwells sosiale medier, har Johansen fortalt at han i teorien kan spille for Canada.

- Jeg elsker eventyr! Hvis jeg ikke hadde spilt fotball, kunne jeg tenkt meg å reise, oppleve nye steder, nye folk og kulturer. Oppleve nye ting. Det er slik jeg er, uttalte Johansen for et drøyt år siden.

Stopperens bestemors bror var en canadisk pilot som ble skutt ned under 2. verdenskrig og senere skrev boken «Over the Wire». Andrew Carswell endte opp i en polsk fangeleir, klarte å rømme to ganger, men ble tatt. Han ble sluppet fri i april 1945 og var tilbake som pilot fire år senere.

- Boken handler om det som skjedde og hvordan han overlevde. Moren min har vokst opp i Norge og Etiopia, onkelen min er født på Seychellene, tanten min dro alene til Zimbabwe der hun jobbet som engelsklærer. Men på min fars side er det mer normalt, fortalte Johansen i januar 2022.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form