Lukk søk

Internasjonal fotball

January 6, 2022

Johansen kan spille for Canada: - En mulig døråpner

Tidligere Mjøndalen-stopper Sondre Solholm Johansen imponerer i skotske Motherwell. Nå kan 26-åringen ende opp på det canadiske landslaget.

Foto: Digitalsport

26-åringen fra Asker har blitt en populær mann blant Motherwell-fansen med sin oppofrende spillestil og utadvendte vesen der han blant annet har ledet an i allsangen sammen med supporterne etter kampene.

I et intervju med Motherwells sosiale medier, forteller Johansen at han i teorien kan spille for det canadiske landslaget.

- Mine røtter åpner for at jeg kan spille for Canada hvis det skulle bli aktuelt. Hvis de skulle se i min retning, er det en mulig døråpner, sier Johansen.

- Jeg elsker eventyr! Hvis jeg ikke hadde spilt fotball, kunne jeg tenkt meg å reise, oppleve nye steder, nye folk og kulturer. Oppleve nye ting. Det er slik jeg er.

Canadisk pilot

Stopperen forteller at hans bestemors bror var en canadisk pilot som ble skutt ned under 2. verdenskrig og senere skrev boken «Over the Wire».

Andrew Carswell endte opp i en polsk fangeleir, klarte å rømme to ganger, men ble tatt. Han ble sluppet fri i april 1945 og var tilbake som pilot fire år senere.

- Boken handler om det som skjedde og hvordan han overlevde. Moren min har vokst opp i Norge og Etiopia, onkelen min er født på Seychellene, tanten min dro alene til Zimbabwe der hun jobbet som engelsklærer. Men på min fars side er det mer normalt, sier Johansen og ler.

- Dette med språket er helt naturlig for meg. Vi har snakket engelsk hele livet. Søsteren min er født i Oklahoma. Jeg har vokst opp med engelsktalende folk, forklarer 26-åringen til en tydelig imponert reporter.

Liker scenen

Den tidligere Stabæk-, Lyn-, Strømsgodset- og Mjøndalen-spilleren forteller at han aldri har bodd mer enn rundt et kvarters reise fra hjemstedet, før han i august tok med seg kjæresten til Skottland.

- Jeg tror ingen som kjenner meg vil kalle meg kjedelig. Jeg syns det er rart å snakke om meg selv, men jeg koser meg. Jeg liker å gå ut på kafeer, de siste årene har jeg lest mye og under lockdown kjøpte jeg min første Playstation. Det er en fin måte å holde kontakt med kompiser på, sier Johansen.

26-åringen signerte i høst en treårskontrakt med Motherwell der han allerede har blitt en publikumsfavoritt.

- Jeg er ikke redd for å ta scenen. Vi er jo i underholdningsbransjen. Jeg ønsker at folk skal bli kjent med meg. Vi er utrolig privilegerte i denne bransjen. Å se ungene og voksne folk på tribunene synge navnet mitt er stort. Å takke dem, feire med dem og snakke med dem er en selvfølge for meg.

- Jeg har allerede oppnådd drømmen min om å leve av fotballen utenfor Norge. Jeg har møtt masse nye mennesker. Skottene er så direkte og kule!

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form