Lukk søk

Internasjonal fotball

September 21, 2023

Jobber mot VAR i Allsvenskan: - Jeg tror det kommer

Mens man i Norge også denne helgen skal aksjonere mot VAR, jobber flere supportergrupper aktivt for at videodømming ikke skal få bli en del av svensk fotball.

Foto: norskfotball.com

- Jeg tror vi må få det også her dersom vi skal henge med. VAR kommer til å være en del av toppfotballen. Jeg tror det kommer, men da handler det om å få løst det på en bra måte.

Det sier Djurgården-profil Oliver Berg til norskfotball.com. Han har naturligvis fått med seg VAR-diskusjonene som raser i Norge etter innføringen av videodømming på øverste nivå.

I Sverige har fotballforbundet foreløpig ikke fattet en endelig beslutning. I slutten av mai uttalte fotballpresident Fredrik Reinfeldt at man trengte mer tid. Først i november er det varslet en innstilling.

AIK-nei

Ifølge Expressen har ikke én eneste toppklubb i Sverige offisielt jobbet for innføring av VAR.

- Jeg tror det vil komme, men AIKs holdning er at klubben er motstander av VAR, sier AIK-sportssjef Thomas Berntsen til norskfotball.com.

AIK, IFK Norrköping, IFK Göteborg og Elfsborg har alle årsmøtevedtak på aktivt å jobbe mot innføringen av VAR.

- Hva er inntrykket ditt av VAR i Norge?

- Norsk fotball og NFF har penger nok til å innføre dette på en ordentlig måte og ikke en mellomløsning. Det er dumt at det ble slik. Jeg syns det har vært for mye feil. Det er vanskelig å dømme, og det blir nok mindre feil med VAR enn uten, men det har vært altfor mye, sier Berntsen og fortsetter:

- Den straffen Viking fikk mot Aalesund går ikke an. Og da skulle man ikke se på om dommeren gjorde en åpenbar feil? Det er noen paragrafer de har funnet frem som gjør at det blir mye dårligere enn det kunne vært. Vi får håpe det blir bedre.

VAR-aksjon

Protestene mot VAR i Norge har pågått på norske tribuner hele sesongen og har eskalert den siste tiden. Under helgens serierunde har Norsk Supporterallianse varslet en nasjonal aksjon på alle arenaer.

- Sammen med supportergrupper, ultrasgrupper og andre tribunegrupperinger på alle Eliteseriens tribuner tar NSA nå initiativ til en stilleaksjon de første 15 minuttene i runde 17 og 18 av Eliteserien. Aldri før har så mange grupperinger på norske tribuner samlet seg om en felles sak, melder NSA.

I Sverige henger det store bannere på blant annet Tele2 Arena der budskapet mot VAR er svært tydelig.

- Det er vel sånn at når situasjonene går mot deg så vil du ha det og motsatt. Men jeg tror man må være ganske knallharde på at man kun skal bruke det i situasjoner der det er scoring. For det går jo på skjønn uansett om det er VAR eller ikke. Det kan være feil i noens øyne og riktig i andres. Diskusjoner vil det alltid bli, sier Oliver Berg.

- Det er jo litt diskusjoner i Norge?

- Ja, men det har vel vært slik overalt i starten så vi får håpe der får orden på det. For jeg tror det er kommet for å bli.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form