Lukk søk

Eliteserien

April 4, 2023

Jansen uaktuell for Sandefjord-spill: - Trener for ingenting

Quint Jansen har kontrakt med Sandefjord også denne sesongen og trener med laget, men har fått beskjed om at han ikke er aktuell for kamptroppen.

Foto: Digitalsport

- Det er egentlig veldig rart, for jeg vet jo at jeg trener for ingenting. Uansett hvor bra jeg skulle gjøre det på trening, så har klubben bestemt seg. That's it, forteller Jansen selv til Sandefjords Blad.

Nederlenderen er faktisk klar for sin tiende sesong i norsk fotball, men spilletid i Sandefjord kan han se langt etter. Det har klubbledelsen vært tydelige på.

I januar fortalte stopperen i Sandefjords Blad hvordan han hadde fått beskjed at han ikke kom til å bli satset på denne sesongen og at han kunne få gå dersom en annen klubb kom på banen.

Trener med laget

Forrige uke kommenterte Jansen situasjonen på ny. 32-åringen er under kontrakt, hever lønn og trener sammen med lagkompisene, men vet han i utgangspunktet ikke er aktuell for en kamptropp.

Da Sandefjord i helgen slo Odd 4-1 i cupen, på Jansens gamle hjemmebane Consto Arena i Mjøndalen, var det 19 andre spillere som sto oppført på skjemaet.

- Jeg syns fotball er dritgøy, så jeg spiller for meg selv. Ingen andre. Så det går jo på et vis, men det er vanskelig. Før har jeg kunnet kjempe om plassen min, men det får jeg ikke her, sier Jansen til SB.

Det mange kanskje ikke vet, er hvordan Jansen endte opp i norsk fotball. Han spilte amatørfotball for klubben Hellas Sport utenfor Amsterdam da han på ferie i Asia tilfeldigvis ble kjent med en norsk jente.

Jansen ble etter hvert med til Bodø der han etter kort tid både ble kaptein og nøkkelspiller på 3. divisjonslaget Junkeren. Forholdet tok etter hvert slutt, og nederlenderen flyttet til Tromsø der han ble en av den daværende hardtsatsende 2. divisjonsklubben Finnsnes.

Fem klubber

Vegard Hansen merket seg den langhårede stopperen på en av sine mange 2. divisjonsutflukter og hentet Jansen til Mjøndalen. Etter et opphold i Aalesund, ble Sandefjord han femte norske klubb våren 2022.

Jansen forteller at det også i vinter har vært interesse fra både norske og utenlandske klubber, men til tross for situasjonen i Sandefjord har han takket nei til flere.

- Han er proff og gjør jobben sin 100 prosent. I tillegg er han en veldig god person å ha i gruppen, og han viser nå sin profesjonalitet. Dessuten er det jo viktig for hans del å holde seg i form til det dukker opp en ny klubb, sier SF-trener Andreas Tegström om Jansen til Sandefjords Blad og bekrefter samtidig at stopperen ikke er aktuell for spill.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form